Conectează-te cu noi

Politic

Candidatul PMP la Președinția Consiliului Județean Cluj cere redeschiderea urgentă a HORECA

Publicat acum

pe

Senatorul Vasile-Cristian Lungi, candidatul PMP la președinția Consiliului Județean (CJ) Cluj cere, prin intermediul unui comunicat de presă, redeschiderea urgență a HORECA.

”Industria ospitalității este ucisă încet dar sigur de către măsurile luate datorită pandemiei. Senatorul Lungu Vasile-Cristian, candidatul la Președinția Consiliului Județean Cluj din partea Partidului Mișcarea Populară condamnă deciziile luate de către Guvernul Orban. Senatorul Lungu susține că prelungirea inactivității industriei HORECA în timp ce industria jocurilor de noroc are liber la activitate este un derapaj din partea Guvernului și are consecințe grave asupra încrederii cetățenilor în Executivul statului.

Restaurantele au fost obligate să își redeschidă activitatea doar dacă pot asigura acces pe terasă și distanțare socială chiar și pe durata stării de alertă. Greul cel mai mare îl duc restaurantele mici care nu au spațiu de terasă și nici o vizibilitate așa de mare încât să își recupereze pierderile din livrare la domiciliu.

Candidatul PMP la Președinția Consiliului Județean condamnă faptul că măsurile luate pentru prevenție au distrus, de fapt, industria HORECA  pe acest criteriu de asigurare a distanțării sociale în timp ce casele de pariuri și cluburile de jocuri de noroc ce multe se desfășoară într-o cameră cu geamuri închise au fost lăsate să-și reia activitatea. În anumite state europene, cum ar fi Germania, Italia sau Austria, s-a dat exemplu clar cum restaurantele și hotelurile pot lua măsuri chiar inovative de prevenire a răspândirii COVID-19 și nu era necesară prelungirea agoniei proprietarilor de afaceri ospitaliere.

Senatorul Lungu Vasile-Cristian, candidatul PMP la Consiliul Județean cere Guvernului Orban relaxarea măsurilor de prevenție în cazul industriei HORECA și întocmirea unui plan elaborat care să ofere sprijin financiar sau scutiri de taxe ori chirii în cazul restaurantelor pentru a ajuta la refacerea industriei.

„În nebunia aceasta socială era mai mult nevoie de asigurarea unor spații de relaxare pentru cetățenii, nu locuri de risipă a banilor și încurajarea viciilor”, declară candidatul PMP la Consiliul Județean Cluj”, se arată în comunicatul PMP

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER