Conectează-te cu noi

Eveniment

Căprior ținut captiv, în Cuzdrioara. Bărbat din localitate, amendat cu 5000 de lei – FOTO

Publicat acum

pe

Ieri, 27 aprilie, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au descoperit, în baza informațiilor de interes operativ, un exemplar de căprior ținut în captivitate, fără drept, în comuna Cuzdrioara, de un tânăr de 27 de ani.

Astfel, căpriorul a fost ridicat și predat reprezentaților A.J.V.P.S. Cluj, care au procedat la eliberarea acestuia în habitatul natural (foto 1).

Tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei în conformitate cu prevederile Legii vânătorii și protecției fondului cinegetic nr. 407/2006.

De asemenea, la locuința unui bărbat, de 48 ani, din comuna Cuzdrioara, deținător legal de arme și muniții de vânătoare, polițiștii au constatat că acesta păstra una din armele de vânătoare la o altă adresă decât cea pentru care a fost autorizat (foto 2 și 3).

Pe numele bărbatului a fost întocmit un proces verbal de constatare a contravenției în cuantum de 5.001 lei, pentru nerespectarea condițiilor de păstrare al armelor letale, conform Legii 295/2004, iar ca măsură complementară s-a dispus anularea dreptului de deținere, port și folosire arme.

La imobilul menționat mai sus a fost identificat un alt bărbat, de 55 de ani, deținător legal de arme și muniții letale de vânătoare, care avea asupra sa o armă letală de vânătoare, deținută legal. În acest caz, polițiștii s-au sesizat din oficiu sub aspectul infracțiunii nerespectarea regimului armelor și al munițiilor. Totodată, arma de vânătoare a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER