Conectează-te cu noi

Naţional

Carnea de porc și pâinea, mai scumpe din această lună

Publicat acum

pe

Pâinea se va scumpi cu câteva procente începând chiar din această lună – anunţă reprezentanţii din industria de panificaţie. Ei spun că a crescut preţul materiei prime, dar şi cheltuielile cu forţa de muncă.

Potrivit Radio Cluj, în momentul de faţă, preţul franzelei variază între 60 de bani şi 1 leu 30, iar după scumpire, cea mai ieftină pâine va costa între 80 de bani şi 1 leu 50.

„Prețul la pâine va crește, pentru că, crescând prețul materiei prime cu 25% nu mai poți rezista. În general câștigurile din industria de panificație sunt mici, atât pentru angajatori cât și pentru angajați. Deci angajații au undeva la 2000-2100 de lei salariul, ceea ce înseamnă foarte puțin, motiv pentru care foarte greu mai găsești forță de muncă în acest domeniu. Dacă nu găsești forță de muncă, riscul este foarte mare pe viitor. O să ajungem din ce în ce mai mult să aducem pâine congelată”, a declarat Dragoş Frumosu, președintele Federației Sindicatelor din Industria Alimentară.

Scumpiri sunt aşteptate şi la carnea de porc, mai spune Dragoş Frumosu.

Pesta asta porcină ne-a adus numai lucruri bune, în ghilimele, am putea spune, prețul porcului viu va fi mai scump, probabil de la 6-7 lei va ajunge la 10-12 lei, mai mult ca sigur, în târgurile neafectate de pesta porcină unde se va permite organizarea lor. Pe de altă parte dacă prin dezvoltarea fermelor de creștere a porcilor, reușisem să reducem importul de carne de porc de la 70-la 55%, acum cu pesta porcină și închiderea marilor ferme din România, importurile vor crește cu 55%, la 80%”, a mai spus președintele Federației Sindicatelor din Industria Alimentară.

Sursa – Radio Cluj

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER