Naţional
Cât de des ar trebui să mergi la medicul dentist?
Publicat acum
3 anipe
Că trebuie să mergi în mod regulat la medic, acest lucru este cunoscut de oricine. Dar la ce se referă această regularitate, iar atunci când este vorba de medicul stomatolog, cât de des ar trebui să îl vizitezi? Există indicații clare în acest sens sau pentru fiecare pacient „des” poate însemna altceva? Poți pleca de la un aspect important: nu aștepta până te dor dinții pentru a vizita medicul dentist. Poate fi prea târziu în unele situații.
Ce înseamnă să mergi la medicul dentist periodic?
Nu aștepta să apară durerea pentru a merge la dentist. Un control de rutină îți poate spune mai multe decât ai crede, chiar dacă nu există probleme dentare vizibile. În cadrul unei astfel de vizite poate fi necesar un detartraj pentru curățarea în profunzime a dinților, de îngrijirea cariilor, de o extracție sau de tratarea unui abces și altele asemenea.
Poți ajunge în situația în care ai nevoie de un implant dentar pentru care poți plăti un preț considerabil doar pentru că ai neglijat anumite probleme minore ale dinților.
Cât de des este indicat să mergi la dentist?
Ideal ar fi să treci pragul unui cabinet stomatologic la fiecare șase luni, iar dacă nu este posibil, măcar la un an. O simplă examinare realizată de către medicul stomatolog te poate asigura de sănătatea dinților tăi. Pentru că adolescenții și copiii prezintă un risc mai mare de a dezvolta carii decât adulții, este recomandat ca aceștia să viziteze medicul stomatolog la jumătate de an, cel târziu anual. Deși această vizită este doar o recomandare, aceasta depinde de numeroși factori. Poate fi vorba de vârsta pe care o are pacientul, de factorii de risc precum tutunul, dietele, alcoolul, diverse boli de care suferi, starea inițială a dinților și altele.
De ce este important să mergi periodic la un control stomatologic?
O examinare regulată te poate ajuta să previi probleme grave ale dinților, dureri sau pierderea lor. De ce să nu faci acest lucru decât să ajungi mai târziu să tratezi probleme complicate? Depistarea unei carii sau îndepărtarea tartrului, tratarea unui abces sau îmbunătățirea stării de sănătate a gingiilor sunt intervenții simple și rapide care pot preveni complicațiile. Cu cât o carie va fi tratată mai repede, cu atât vei putea avea dinți sănătoși mai mult timp. La fel cum îndepărtarea tartrului poate ajuta la evitarea unor probleme dentare grave.