Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Căutările directorului APIA Cluj pe lacul Beliș-Fântânele au fost sistate!

Publicat acum

pe

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj anunță că sistează căutările directorului APIA Cluj, care se presupune că a căzut în apele lacului Beliș-Fântânele.

„Gândurile noastre merg spre familia persoanei dispărute de mai bine de o săptămână pe lacul Beliș-Fântânele, cărora am dori să le transmitem, pe această cale, că a fost făcut tot, ceea ce omenește a fost posibil în cele zece zile de căutări, pentru a verifica orice informație sau indiciu care ar fi putut să ducă la găsirea persoanei dispărute”, anunță reprezentanții ISU Cluj.

Misiunea s-a anunțat de la început a fi una dificilă și a presupus implicarea mai multor factori în căutări, având în vedere faptul că nu a fost cunoscut cu exactitate locul unde ar fi căzut în apă, ceea a făcut șă rezulte o suprafață foarte mare pe care au trebuit întinse acțiunile de căutări.

Lacul Beliș-Fîntănele este cel mai întins din județul Cluj, iar în zona de căutare există adâncimi care depășesc 40m. De asemenea, nu au fost neglijate elementele de risc și dificultățile întâmpinate de scafandrii Forțelor Navale și ai Serviciului Salvamont-Salvaspeo:

  • adâncimi care variază subit și peste limita uzuală de scufundare, respectiv 40m;
  • diverse resturi materiale din mediul subacvatic (bușteni, blocuri de turbă sau trunchiuri de copaci care se află încă în picioare pe fundul lacului);
  • straturile variabile de nămol existente pe fundul lacului.

Forțele și mijloacele implicate în căutări au cuprins pe lângă pompierii prezenți în fiecare zi, forțe ale Inspectoratului Județean de Poliție, a Serviciului Public Județean Salvamont Salvaspeo, precum și a echipei de scafandrii din cadrul Forțelor Navale Române.

Dispozitivul de căutare, aflat pe malul lacului Beliș-Fântânele, a fost mărit în ultimele patru zile prin sprijinul a 26 de militari din cadrul Centrului 39 Scafandri. Acesta a cuprins 18 pompieri militari din cadrul ISU Cluj și ISU Mureș, precum și 13 mijloace tehnice și autospeciale, dintre care patru bărci (una dotată cu echipament sonar), o ambulanță de prim-ajutor SMURD și o autospecială pentru tratamente hiperbarice şi oxigenoterapie din cadrul ISU Mureş, care a asigurat intervenția rapidă în cazul unui incident suferit pe timpul scufundărilor la mari adâncimi.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER