Conectează-te cu noi

....

Naţional

Ce este INTERZIS în 26 decembrie

Publicat acum

pe

....

În 26 decembrie se sărbătorește Soborul Maicii Domnului, dar și a doua zi de Crăciun. În această zi există un set de reguli pe care trebuie să le respecți ca să îți meargă bine tot anul.

În a doua zi de Crăciun, biserica o prăznuiește pe Maica Domnului, iar în această zi există o serie de superstiții pe care dacă nu le respecți, se spune că în anul următor nu vei putea obține tot ce îți dorești și o să fie un an plin de necazuri și ghinion.

....

Pe 26 decembrie există un set de reguli pe care dacă nu le respecți, se spune că anul care urmează o să fie un an plin de ghinion li necazuri.

Conform tradiției, naşii trebuie să îşi viziteze finii. Cei care nu fac asta, nu vor avea parte de tot ce îşi doresc. Este ziua în care rudele îndepărtate se strâng la masă și sărbătoresc.

De asemenea se spune că nu este bine să speli haine în această zi, pentru că apa vărsată pe rufe o vei folosi pentru vindecarea rănilor. 

E o zi în care nu se munceşte. Cine munceşte astăzi, când e cinstită Maica Domnului, nu va mai avea nicio zi liberă tot anul.

În această zi este interzis să bârfeşti, să înjuri, să arunci cuvinte urâte împotriva celorlalţi. Cei care se răzbună în 26 decembrie vor suferi pierderi băneşti tot anul viitor.

O altă superstiție spune că fetele nemăritate nu trebuie să toarcă sau să coasă până în ziua Bobotezei deoarece nu se vor mai căsători niciodată.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER