Conectează-te cu noi

Naţional

MODEL – Ce trebuie să conțină declaraţia pe proprie răspundere de care vei avea nevoie pentru a ieşi noaptea din casă – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela a prezentat, aseară, Ordonanţa Militară nr. 2, care prevede, printre altele, o serie de măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Printre măsurile anunţate de Vela se numără şi obligaţia ca cetăţenii care circulă între orele 22:00 şi 06:00 să prezinte autorităţilor o adeverinţă de la angajator, care să ateste necesitatea deplasării sau o declaraţie pe proprie răspundere cu privire la motivele deplasării.

Potrivit ordonanţei militare, cetăţenii se pot deplasa pe timpul nopţii doar pentru a ajunge la serviciu, în cazul în care nu există posibilitatea muncii de acasă, pentru cumpărarea de alimente sau alte produse care acoperă necesităţi de bază, pentru a primi asistenţă medicală în cazul urgenţelor, pentru deplasări scurte în apropierea domiciliului sau pentru alte motive întemeiate, cum ar fi îngrijirea persoanelor în vârstă sau cu dizabilităţi.

Potrivit noilor măsuri, declaraţia pe proprie răspundere va trebui să cuprindă obligatoriu numele şi prenumele persoanei, data naşterii, domiciliul, motivul deplasării, data completării declaraţiei şi semnătura persoanei. Declaraţia va fi predată autorităţilor care efectuează controlul.

ACTUALIZARE: Grupul de Comunicare Strategică a transmis duminică MODELUL declarației pe proprie răspundere referitoare la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei. ”Precizăm faptul că declarația pe propria răspundere poate fi completată integral olograf („de mână”), cu preluarea tuturor elementelor prevăzute în modelul declarației pus la dispoziție”, au transmis autoritățile.

În ceea ce privește adeverința de la angajator, Grupul menționează că angajatorul nu trebuie să completeze în fiecare zi adeverința, dar angajatorul este răspunzător să prevadă durata de valabilitate a adeverinței, adică strict pentru perioada care justifică declarația pe care o certifică.

RECLAMĂ

TU AI DAT LIKE?

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER