Conectează-te cu noi

Naţional

Cea mai mare parte a ţării intră sub COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată

Publicat acum

pe

Cea mai mare parte a ţării intră până marţi dimineaţă la ora 3 sub avertizări cod galben şi portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată. Sunt prognozate averse torenţiale, descărcări electrice şi intensificări ale vântului.

O avertizare cod galben este valabilă în intervalul 3 iunie, ora 12 – 4 iunie, ora 3. ”În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a ţării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi pe arii restrânse vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 20…25 l/mp şi izolat de peste 30…40 l/mp”, transmit meteorologii.  Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse şi în extremitatea estică a ţării.

Începând de luni, de la ora 15 intră în vigoare o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică, în vigoare tot până marţi, la ora 3.00.

”În Banat, Crişana, cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Olteniei şi în nord-vestul Munteniei vor fi intensificări ale vântului (rafale în general de 60…80 km/h), vijelii, grindină de medii şi posibil mari dimensiuni, averse torenţiale şi frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp (1-3 ore) sau prin acumulare cantităţile de apă vor fi de 30…40 l/mp şi izolat de peste 50…60 l/mp”, precizează ANM.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER