Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Cerc preoțesc în Dej. Părintele Paisie, invitat în „Parohia Sf. Ierarh Nectarie” – FOTO

Publicat acum

pe

Cerc preotesc Dej protopop Parohie (1)

loading...

Ieri, 28 august, în ajunul sărbătorii Sfântului Ioan Botezătorul, biserica parohiei Sfântul Ierarh Nectarie din Dej a organizat cercul preoților și al profesorilor de religie din Municipiul Dej.

Evenimentul a debutat la ora 18:00 când a fost oficiată Vecernia Mare și Litia pentru sărbătoarea Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul. Slujba a fost condusă de către invitatul evenimentului, părintele Paisie, starețul Mănăstirii Nușeni din Protopopiatul Beclean.

Părintele a susținut la final o meditație cu reflexie la Pronia lui Dumnezeu. Sfinția sa a subliniat ideea că cel mai mare dar pe care îl putem face Proniatorului, este aducerea aminte de Dumnezeu și recunoștința față de purtarea Sa de grijă față de oameni.

Evenimentul a fost închis de către părintele protopop Ioan Buftea, care a mulțumit credincioșilor și profesorilor de religie pentru activitatea lor bogată. „Cel mai greu și de folos lucru este să formezi un suflet” a transmis părintele protopop celor prezenți.

Sfântul Ioan Botezătorul a fost ultimul profet al Vechiului Testament și Înaintemergătorul Domnului Iisus Hristos. Sărbătoarea din 29 august este o comemorare a uciderii sale de către Irod, care, s-a jurat la ziua nașterii lui că îi va da Irodiadei tot ce îi va cere. Aceasta, la propunerile mamei sale a cerut capul Sfântului Ioan pe tipsie, căci știa că Irod are un respect dedicat Sfântului, acesta fiind un sfătuitor tainic al regelui și iubit de ucenici. Evanghelia după Matei, în capitolul 11, menționează spusele lui Iisus Hristos referitoare la Ioan Botezătorul: „Nu s-a ridicat între cei născuţi din femei unul mai mare decât Ioan Botezătorul”.

Ziua de 29 august se prăznuiește cu post și rugăciune, în amintirea nefericitului eveniment.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER