Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Cetatea Ciceului, de lângă Dej, inclusă în PNRR

Publicat acum

pe

Cetatea Ciceului din localitatea Ciceu-Corabia a fost inclusă în lista celor 30 de cetăți ce fac parte din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

O veste bună primită în Săptămâna Mare, Cetatea Cieului de la Ciceu-Corabia, a fost inclusă recent în lista celor 30 de cetăți ce fac parte din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență PNRR, în cadrul celor 12 rute turistice/culturale, la ruta – Ruta Cetăților. Acesta a îndeplinit criteriile de fiinanțare cu suma de 30.000 euro într-un proiect cu titlul „Digitalizarea valorilor aferente, marcarea și semnalizarea în cadrul rutei cetăților a Cetății Ciceului”. Unul dintre siturile arheologice cercetate intens după anii 90 de către echipe diferite de specialiști ai Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, sprijiniți mereu de către principalul beneficiar, Primăria Ciceu-Mihăiești, revine astfel în prim plan. Ținutul Ciceului cu o bogăție aparte în vestigii istorice și arheologice are șansa acum de a fi promovat la nivel național fiind doar unul din proiectele de promovare a zonei ce urmează a fi implementate“, au transmis reprezentanții Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud.

Cetatea Ciceului este localizată la punctul de întâlnire al teritoriului localităților Ciceu-Corabia, Ciceu-Giurgești și Dumbrăveni.

În evul mediu a făcut parte din comitatul Belső-Szolnok. Cetatea a fost ridicată la sfârșitul secolului al XIII-lea într-un punct strategic, pe o colină vulcanică de 683 m altitudine, de unde și numele de Ciceu. Cetatea Ciceului a fost stăpânită de voievozii Moldovei, Ștefan cel Mare, Bogdan cel Orb și Petru Rareș.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER