Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Chiulangii, în vizorul polițiștilor. 27 de elevi depistați lipsind nejustificat de la cursuri

Publicat acum

pe

Chiulangii cursuri scoala elevi cluj absenteism razie

Poliţiştii clujeni continuă acţiunile de prevenire în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ de pe raza judeţului Cluj.

Ieri, au fost realizate zeci de activități preventive și controale referitoare la modul de acces în astfel de unități. De asemenea, s-a acționat și pentru prevenirea și combaterea absenteismului școlar, 27 de elevi fiind depistați lipsind nejustificat de la cursuri.

La data de 11 mai, peste 100 de poliţişti de ordine publică, rutieri, de prevenire a criminalităţii, de proximitate, precum și de la alte structuri, au acționat în scopul creșterii gradului de siguranță a elevilor atât în incinta, cât și în zona adiacentă unităților de învățământ.

Astfel, au fost efectuate 45 de activităţi preventive şi consilieri, atât în unităţi şcolare din mediul urban, cât şi rural. Au fost prezentate teme referitoare la prevenirea violenței în școli, a fenomenului de bullying și a evenimentelor rutiere.

De asemenea, polițiștii au acționat pentru prevenirea și combaterea absenteismului școlar, fiind efectuate verificări în zonele adiacente unităților de învățământ preuniversitar pentru depistarea celor care nu respectă programul școlar. Astfel, au fost depistați 27 de elevi absentând nejustificat de la cursuri, unităţile şcolare fiind înştiinţate cu privire la aceste aspecte.

Pentru respectarea regulilor privind modul de acces în incinta unităților școlare și executarea serviciului de pază, polițiștii au efectuat 19 controale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 333 din 2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

Poliţiştii continuă acţiunile, creșterea gradului de siguranță în unităţile de învăţământ fiind o prioritate.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER