Conectează-te cu noi

Naţional

Ciclonul care a măturat Europa își va face simțită prezența și în România

Publicat acum

pe

Ciclonul care a măturat Europa își face simțită prezența și în România. Este alertă de furtuni, vijelii și grindină în mai multe județe din vestul țării.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un COD GALBEN pentru instabilitate atmosferică, însoțită de precipitații abundente, care va afecta aproximativ jumătate din teritoriul țării. Acesta intră în vigoare marți, 21 mai, de la ora 16.00 și va fi valabil până miercuri, 22 mai, ora 10.00.

În regiunile Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei și sudul Crișanei, se așteaptă o creștere graduală a instabilității atmosferice.

Fenomenele asociate cu acest cod galben vor include intensificări ale vântului, fenomene de vijelie (cu viteze între 50 și 70 km/h), averse torențiale, descărcări electrice frecvente și posibile căderi izolate de grindină. Se așteaptă ca în intervale scurte de timp sau în urma acumulării, cantitățile de apă să atingă 20-25 de litri pe metru pătrat și, izolat, să depășească 40 de litri pe metru pătrat.

Totodată, meteorologii ANM au emis încă un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, care se va caracteriza prin cantități însemnate de apă.

Se așteaptă ca în regiunile Banat, Oltenia, Maramureș, vestul Transilvaniei, Munteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali, să se înregistreze perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, caracterizată prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și posibile căderi izolate de grindină.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER