Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Cimitirul Central din Cluj-Napoca, destinație turistică inedită de Luminație

Publicat acum

pe

spectacol-de-luminatie-cimitirul-central-cluj-napoca

De Luminație, Scena Urbană vă invită să descoperiți sau să priviți dintr-o altă perspectivă şi într-o altă lumină Cimitirul Central/Házsongárd din municipiul Cluj-Napoca.

În perioada 29 octombrie – 1 noiembrie, aici vor fi organizate tururi ghidate de arhitecți, care au și realizat o hartă inedită, a mormintelor personalităților din cimitir și nu numai. Suprizele pentru vizitatori se vor ține lanț și vor culmina cu un concert de operă, marți, 1 noiembrie, ora 18.00.

Reunite sub numele de ”Ave Maria”, evenimentele sunt cu intrare liberă și își propun să pună în valoare un loc plin de istorie, emoție și identitate culturală.

Ziua Morţilor sau Luminaţia este o sărbătoare care implică întreaga comunitate. Fiecare dintre noi avem o poveste. Cine suntem și de unde venim, ce am iubit, prieteniile pe care le-am hrănit, în ce fel am ajutat lumea să fie măcar puțin mai înțeleaptă sau mai bună, ce calități i-au inspirat pe cei din jur, toate sunt detalii din povestea noastră. Mii de alte povești ale unor oameni, contemporani sau nu, povești din care poate facem și noi parte, ne aduc deseori împreună într-un spațiu care ne este mai puțin cunoscut, încărcat de simbol și emoție. Spectacolul din seara de Luminație va fi punctul de maximă emoție: ne vom aminti cu drag de cei care ne sunt în suflet inspirație, înțelepciune, putere și viață”, spune arhitectul Daniela Maier, coordonator al proiectului și inițiatorul Scenei Urbane, vicepreşedinte al Ordinului Arhitecților din România-filiala Transilvania.

Potrivit acesteia, Requiem, primul eveniment desfășurat de Scena Urbană în Cimitirul Central, anul trecut, a deschis calea către un proiect ambițios. ”Am început, în 2015, conturarea unor hărți cu personalități importante din diferite domenii: scriitori, artiști, oameni de știință, politicieni, sportiv, care odihnesc în acest loc alături de familiile și prietenii noștri. Am evoluat în acest demers și acum ne propunem să prezentăm hărți ce ne vor ajuta să descoperim multe din valorile pe care acest spațiu le adăpostește”, concluzionează Daniela Maier.

Proiectul este realizat de Scena Urbană, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER