Conectează-te cu noi

Eveniment

”Cină” cu lăutari, oprită de polițiștii din Dej. IMAGINI FOTO/VIDEO din interior

Publicat acum

pe

....

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej și Secției 5 Poliție Rurală Dej, alături de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj și Grupării de Jandarmi Mobile, dar și de polițiști locali din cadrul Poliției Locale Dej, au desfășurat activități preventiv-reactive în scopul prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de Covid-19, prin verificarea modului de respectare a măsurilor stabilite în contextul actual al stării de alertă.

Acțiunea s-a desfășurat ieri, 13 februarie, în intervalul orar 18.00 – 00.00, pe raza municipiului și a comunelor arondate. Cu ocazia activităților desfășurate au fost verificate 14 societăți comerciale, respectiv localuri de alimentație publică și săli de jocuri. Totodată, au fost verificate în trafic peste 70 de vehicule și legitimate 153 de persoane.

....

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 48 de sancțiuni contravenționale, 31 dintre acestea pentru nerespectarea normeloc de circulație pe drumurile publice conform OUG 195/2002R și 14 pentru încălcări aduse prevederilor Legii 55/2020.

Alte 3 sancțiuni au fost aplicate în conformitate cu Legea 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun .

Eveniment privat întrerupt de polițiștii din Dej

IPJ Cluj a transmis, printr-un comunicat de presă, că ”în jurul orei 18.30, cu ocazia verificărilor efectuate la un local de alimentație publică, s-a stabilit faptul că nu sunt respectate normele legale de distanțare socială, localul funcționând la aproximativ 60% din capacitate. Astfel, administratorul societății a fost sancționat în conformitate cu Legea 55/2020.

Totodată, cu ocazia unui alt control, efectuat în jurul orei 20.30, s-a stabilit faptul că același local continuă să funcționeze, la o capacitate de aproximativ 90%, motiv pentru care a fost luată măsura sancționării contravenționale a admistratorului societății și a fost dispusă încetarea activității.

Cele două sancțiuni aplicate la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 sunt în valoare de 5.000 de lei. Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate şi în perioada următoare, pe raza întregului judeţ”, au precizat oamenii legii.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER