Conectează-te cu noi

Naţional

Circulația feroviară, adaptată la condițiile meteo! Temperaturi record înregistrate la nivelul șinelor

Publicat acum

pe

tren-cfr-calatori-marfa-iarna-ger-frig-ninsoare

Circulația trenurilor este adaptată la condițiile meteo nefavorabile, temperaturile negative înregistrate la nivelul șinei la această oră fiind cuprinse între -30 și -28 de grade C.

Pe doua secții CF Mizil-Sahateni și Buzău-Cilibia circulația trenurilor se desfășoară pe un singur fir, iar pe celălalt fir se fac verificări la componentele infrastructurii, iar pe segmentele unde sunt semnalate deranjamente se intervine pentru remediere și consolidare.

Se fac verificări permanente pe toate secțiile de cale ferată pentru remediere deranjamentelor care apar din cauza temperaturilor foarte scăzute (-30 de grade la nivelul șinei în anumite zone) atât la materialul rulant, cât și la componentele infrastructurii feroviare, iar în stațiile de cale ferată se intervine constant cu utilaje și personal pentru menținerea infrastructurii în condiții optime. Peroanele, intrările și ieșirile din tunelele pietonale sunt de asemenea curățate permanent.

Toate aceste măsuri necesare din considerente de siguranță și pentru continuitate în traficul feroviar pe întreaga rețea.

Cele mai scăzute temperaturi înregistrate la nivelul șinei în această dimineață:

  • -28 grade – C Petroșani
  • -26 grade – C Bușteni
  • -30 grade – C Miercurea Ciuc
  • -20 grade – C București
  • -27 grade – C Sibiu
  • -23 grade – C Ghimeș
  • -20 grade – C Teiuș
  • -20 grade – C Aiud

Pe parcursul zilei de astăzi sunt în vigoare cele două avertizări meteoroglogice — COD PORTOCALIU în Oltenia, Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania și în Maramureș unde gerul se va intensifica, astfel încât minimele vor fi cuprinse, în general, între—29 și—15 grade, și COD GALBEN în Crișana și Banat unde vremea va fi geroasă îndeosebi în cursul nopților și al dimineților, iar valorile termice se vor situa frecvent sub—15 grade, circulația trenurilor va fi adaptată și pe parcursul zilei de marți la condițiile meteo nefavorabile.

CFR SA menține legătura cu toți operatorii de transport feroviar de călători și de marfă (OTF) astfel încât, funcție de evoluția vremii, traficul feroviar să fie asigurat pe toate magistralele feroviare. În situația în care sunt necesare modificări de grafic, toți operatorii de transport feroviar de călători vor fi avizați, astfel încât aceștia să poată publica pe site-urile proprii informații actualizate despre trenurile înscrise în grafic.

Călătorii sunt rugați să consulte permanent site-urile operatorilor de transport feroviar de călători pentru informații actualizate despre trenurile înscrise în circulație sau despre trenurile anulate.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER