Conectează-te cu noi

Administraţie

CJ Cluj acordă bani grei pentru bisericile din Dej, Gherla și împrejurimi

Publicat acum

pe

biserica reformata

Mai multe biserici din Dej și Gherla, dar și din localitățile limitrofe urmează să primească bani de la Consiliul Județean Cluj.

Conform propunerii executivului județean, la cultul Ortodox, Parohia Ortodoxă Dej – Valea Codorului urmează să primească 3000 de lei sprijin financiar pentru ”Capelă – construcție nouă – continuare lucrări”, de aceeași sumă urmând să dispună și Parohia Ortodoxă Ocna Dej I – pentru ”construire capelă mortuară”. De asemenea, Parohia Ortodoxă ”Sf. Ap. Andrei” Dej primește 4000 de lei pentru a continua lucrările la biserica nouă.

Pentru bisericile din Gherla, consilierii județeni din Cluj vor acorda următoarele sume: Protopopiatul Ortodox Român Gherla – sprijin financiar pentru „Construire/finisare sediu administrativ al Protopopiatului Ortodox Gherla – 10.000 lei, Parohia Ortodoxă Băița –  sprijin financiar pentru „Finisare casă parohială Băiţa” – 2000 lei, Parohia Ortodoxă Gherla I – Intrarea Maicii Domnului în Biserică – sprijin financiar pentru  „Continuarea lucrărilor de construcţie la noua biserică” – 10.000 lei, Parohia Ortodoxă Sf. Cuv. Parascheva – Gherla IV – sprijin financiar pentru „Lucrări de pictură a bisericii” – 1.000 lei.

În zona Dejului, Parohia Ortodoxă ”Sf. Arh. Mihail și Gavril” Suarăș va primi 10.000 de lei pentru lucrări la instalaţia de încălzire, iar Parohia Ortodoxă Urișor tot 10.000 de lei pentru construcție capelă mortuară. În comuna Chiuiești se vor distribui următoarele sume: Parohia Ortodoxă Măgoaja – 1.000 de lei pentru „reabilitare termică a casei parohiale”, Parohia Ortodoxă Nașterea Maicii Domnului Chiuiești – 1500 lei pentru ”lucrări de reabilitare termică a lăcașului de cult”, iar la Mănăstirea ”Înălțarea Sfintei Cruci” din Valea Cășielului se vor aloca 27.000 de lei pentru ”continuarea lucrărilor la staţia de epurare”.

O mie de lei urmează să meargă la Parohia Ortodoxă Câțcău pentru ”continuarea lucrărilor la altarul de vară şi reabilitarea casei parohiale” și nu mai puțin de 10.000 de lei la Parohia Ortodoxă Cuzdrioara pentru a schimba geamurile bisericii. La Parohia Ortodoxă Sf. Mihai și Gavril Codor, consilierii județeni cel mai probabil vor aloca 10.000 de lei pentru „înlocuirea iconostasului şi realizarea icoanelor de pe iconostas”.

Trei lăcașuri de cult din Mica urmează să fie ajutate. Parohia Ortodoxă Sânmărghita va primi 5.000 de lei pentru reparații, Parohia Ortodoxă Nireș 7000 de lei pentru lucrări de construcție, în timp ce Parohia Ortodoxă Mănăstirea se va alege cu 10.000 de lei – ”lucrări de construcţie casa parohială”. Tot în zona Dejului, în comuna Vad, la Parohia Ortodoxă Cetan se vor distribui 2000 de lei, de asemenea pentru lucrări de construcție.

Trecând la cultul Greco-Catolic, Parohia Greco-Catolică ”Sf. Iosif” din Gherla ar urma să încaseze 6.750 de lei pentru „lucrări de amenajare şi realizare sistem de încălzire la demisolul bisericii”. Parohia Greco-Catolică Orman este prevăzut să primească 5000 de lei, suma fiind alocată lucrărilor de construire a bisericii.

La cultul Reformat, Parohia Reformată Ocna Dej va intra în posesia a 5000 de lei pentru a acoperi biserica cu țiglă, Parohia Reformată Sânmărghita – 3000 de lei pentru lucrări de renovare și 4000 de lei pentru Parohia Reformată Nireș pentru lucrări de spații interioare și exterioare. În ceea ce privește municipiul Gherla, Parohia Reformată Băița va obține 3000 de lei sprijin financiar pentru sistemul de încălzire centrală.

Parohia Romano-Catolică Dej va beneficia de 5000 de lei de la Consiliul Județean Cluj pentru lucrări de reparații, iar Parohia Romano-Catolică Gherla, tot 5000 de lei, însă pentru a reabilita casa parohială.

Aceste sume urmează să fie aprobate de consilierii județeni. Aceștia se vor întruni luni, 30 martie, în cadrul unei ședințe ordinare.

Administraţie

Sala Sporturilor din Dej ar putea primi numele profesorului Petre Stăvariu

Publicat acum

pe

loading...

Sala Sporturilor din Dej ar putea purta numele profesorului dejean Petre Stăvariu.

Un proiect de hotărâre a grupului de consilieri PNL din Consiliul Local Dej propune ca Sălii Sporturilor din Dej să-i fie atribut numele distinsului profesor Petre Stăvariu.

Toți cei care l-au cunoscut și apreciat pe profesorul, dar mai ales pe omul Petre Stăvariu, îi poartă și astăzi un respect deosebit pentru munca și rezultatele acestuia și se înclină în fața unui adevărat monument de abnegație și devotament pentru profesia pe care a practicat-o cu atâta dragoste de-a lungul întregii vieți.

Pentru toate acestea, în semn de prețuire și admirație, ca recunoaștere a valorii umane și profesionale închinată Dejului și sportului dejean, căruia i-a adus numele dar mai ales renume în România și în Europa, propunem ca Sala Sporturilor din Dej să poarte numele de – Sala de sport Petre Stăvariu”, se arată în expunerea de motive care însoțește acest demers.

Liberalii dejeni consideră că aceasta ar fi o măsură potrivită pentru cinstirea memoriei unei mari personalități umane și profesionale dejene.

Continuă să citești

Administraţie

Primăria Dej scoate la licitație FIER VECHI!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Primăria Municipiului Dej scoate la vânzare prin licitație in conformitate cu H.G.841/1995 actualizata următoarele deșeuri:

  • DESEU FIER 0,55 LEI / KG –preț de pornire la licitație -aprox. 65 tone
  • DESEU FONTA 0,55 LEI / KG –preț de pornire la licitație -aprox. 8 tone

Deșeurile provin din casări si implementarea unor proiecte cu finanțare nerambursabila pentru imobile aflate în proprietatea Municipiului Dej.

Relații despre deșeurile scoase la vânzare pot fi obținute la numărul de telefon 0264/211790, interior 121, persoana de contact Danciu Nicoleta.

Cota de cheltuieli de participare este de 50 lei.

Licitația va avea loc la sediul Primăriei Municipiului Dej, str. 1 Mai nr.2, cam. 25, in data de 06.03.2020, ora 11:00.

La licitație poate participa orice persoana juridica potențial cumpărătoare, care prezinta pana la data licitației următoarele documente:

  • Chitanța de achitare a cotei de cheltuieli de participare la licitație, eliberata de casieria Municipiului Dej;
  • Copie de pe certificatul de înmatriculare la registrul comerțului si codul de înregistrare fiscala pentru persoanele juridice, din care sa rezulte ca au ca obiect de activitate achiziționarea de materiale refolosibile;
  • Copie după autorizația de mediu pentru deșeurile licitate.

Taxa de mediu va fi reținuta prin stopaj la sursa si achitata de către ofertantul declarat câștigător.

Continuă să citești

Administraţie

PREMIERĂ. Parcul Balnear Toroc Dej se extinde printr-un proiect european. Află TOATE DETALIILE – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

loading...

În cadrul unui proiect european în valoare de peste 7 milioane de euro, Parcul Balnear Toroc Dej se va extinde pe o suprafață de aproximativ 10 hectare, urmând să fie contruite mai multe bazine cu apă sărată și dulce, locuri de cazare și parcare, precum și grote cu sare pentru diferite tratamente.

Anunțul extinderii Parcului Balnear Toroc Dej a fost făcut de primarul Morar Costan în cadrul ședinței Consiliului Local din urmă cu câteva zile (detalii AICI). Astăzi, reporterii Dej24.ro au aflat mai multe detalii despre ”transformarea” obiectivului de pe Dealul Cabdicului și vă prezintă, ÎN PREMIERĂ, detalii despre ceea ce se dorește a fi ”o stațiune turistică de interes european”.

”Mă bucur că, în urmă cu câteva zile, am fost informați de Ministerul Dezvoltării că avem posibilitatea să dezvoltăm Parcul Balnear Toroc Dej cu o extindere pe o suprafață de aproximativ 10 hectare. Valoarea proiectului este de 7,3 milioane de euro. Sunt în mare măsură fonduri nerambursabile. Avem o mare provocare pentru că zona respectivă – unde vrem să implementăm acest proiect și construcția – este foarte, foarte instabilă și a fost nevoie de foarte multe studii pentru a aduce acest proiect în faza în care să fie eligibil”, ne-a declarat primarul Morar Costan.

În 2017, Torocul a fost modernizat pentru prima dată și pe lângă lacul sărat (1600 mp), cei care au trecut pragul stațiunii s-au bucurat și de un bazin pentru adulți cu o suprafață de 700 mp, un bazin cu apă sărată de 113 mp, precum și de un bazin pentru copii cu o suprafață de 96 de mp. Tot atunci, plaja a fost extinsă, s-au construit trei tobogane care coboară de pe versantul dealului și s-au amenajat mai multe terenuri de sport.

Acum, în cadrul proiectului de extindere în valoare de peste 7 milioane de euro, vor fi construite mai multe bazine cu apă sărată și dulce, locuri de cazare și parcare, precum și șase grote cu sare.

”Dorim să mărim zona de agrement, pentru că în primul și în primul rând construim bazine de capacitate mai mare, cu apă sărată atât de necesară pentru tratamente. O să avem și grote cu sare, bulgări cu sare, de câte 20 mp, unde se poate face aerosol, pentru fiecare dintre acestea urmând să avem bazine cu apă sărată. Avem fizioterapie cu toată aparatura necesară pentru recuperarea bolnavilor și săli de recuperare, de fitness, tot ce înseamnă o logistică necesară pentru o bază de tratament la cel mai înalt nivel. Vom avea și bazin de apă dulce – o parte în zona închisă și o parte în zona exterioară și alte două bazine de apă sărată, de capacitate mai mare, pentru tratament. Vom avea și spațiu verde, un părculeț. Ne dorim ca celor două lacuri naturale să le dăm valoarea lor în zona respectivă și nu în ultimul rând cele două <<bălți>> care sunt aproape de zona cartierul Slatinei și care se vor amenaja foarte frumos”, a punctat edilul. Tot acesta a anunțat că vor fi construite noi locuri de cazare, precum și 200 de locuri de parcare.

”Eu cred că în această vară investiția va fi demarată și undeva într-un an și jumătate poate fi implementată”, a încheiat primarul.

Află mai multe detalii din MATERIALUL VIDEO de mai jos:

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare