Conectează-te cu noi

Administraţie

CJ Cluj acordă bani grei pentru bisericile din Dej, Gherla și împrejurimi

Publicat acum

pe

biserica reformata

Mai multe biserici din Dej și Gherla, dar și din localitățile limitrofe urmează să primească bani de la Consiliul Județean Cluj.

Conform propunerii executivului județean, la cultul Ortodox, Parohia Ortodoxă Dej – Valea Codorului urmează să primească 3000 de lei sprijin financiar pentru ”Capelă – construcție nouă – continuare lucrări”, de aceeași sumă urmând să dispună și Parohia Ortodoxă Ocna Dej I – pentru ”construire capelă mortuară”. De asemenea, Parohia Ortodoxă ”Sf. Ap. Andrei” Dej primește 4000 de lei pentru a continua lucrările la biserica nouă.

Pentru bisericile din Gherla, consilierii județeni din Cluj vor acorda următoarele sume: Protopopiatul Ortodox Român Gherla – sprijin financiar pentru „Construire/finisare sediu administrativ al Protopopiatului Ortodox Gherla – 10.000 lei, Parohia Ortodoxă Băița –  sprijin financiar pentru „Finisare casă parohială Băiţa” – 2000 lei, Parohia Ortodoxă Gherla I – Intrarea Maicii Domnului în Biserică – sprijin financiar pentru  „Continuarea lucrărilor de construcţie la noua biserică” – 10.000 lei, Parohia Ortodoxă Sf. Cuv. Parascheva – Gherla IV – sprijin financiar pentru „Lucrări de pictură a bisericii” – 1.000 lei.

În zona Dejului, Parohia Ortodoxă ”Sf. Arh. Mihail și Gavril” Suarăș va primi 10.000 de lei pentru lucrări la instalaţia de încălzire, iar Parohia Ortodoxă Urișor tot 10.000 de lei pentru construcție capelă mortuară. În comuna Chiuiești se vor distribui următoarele sume: Parohia Ortodoxă Măgoaja – 1.000 de lei pentru „reabilitare termică a casei parohiale”, Parohia Ortodoxă Nașterea Maicii Domnului Chiuiești – 1500 lei pentru ”lucrări de reabilitare termică a lăcașului de cult”, iar la Mănăstirea ”Înălțarea Sfintei Cruci” din Valea Cășielului se vor aloca 27.000 de lei pentru ”continuarea lucrărilor la staţia de epurare”.

O mie de lei urmează să meargă la Parohia Ortodoxă Câțcău pentru ”continuarea lucrărilor la altarul de vară şi reabilitarea casei parohiale” și nu mai puțin de 10.000 de lei la Parohia Ortodoxă Cuzdrioara pentru a schimba geamurile bisericii. La Parohia Ortodoxă Sf. Mihai și Gavril Codor, consilierii județeni cel mai probabil vor aloca 10.000 de lei pentru „înlocuirea iconostasului şi realizarea icoanelor de pe iconostas”.

Trei lăcașuri de cult din Mica urmează să fie ajutate. Parohia Ortodoxă Sânmărghita va primi 5.000 de lei pentru reparații, Parohia Ortodoxă Nireș 7000 de lei pentru lucrări de construcție, în timp ce Parohia Ortodoxă Mănăstirea se va alege cu 10.000 de lei – ”lucrări de construcţie casa parohială”. Tot în zona Dejului, în comuna Vad, la Parohia Ortodoxă Cetan se vor distribui 2000 de lei, de asemenea pentru lucrări de construcție.

Trecând la cultul Greco-Catolic, Parohia Greco-Catolică ”Sf. Iosif” din Gherla ar urma să încaseze 6.750 de lei pentru „lucrări de amenajare şi realizare sistem de încălzire la demisolul bisericii”. Parohia Greco-Catolică Orman este prevăzut să primească 5000 de lei, suma fiind alocată lucrărilor de construire a bisericii.

La cultul Reformat, Parohia Reformată Ocna Dej va intra în posesia a 5000 de lei pentru a acoperi biserica cu țiglă, Parohia Reformată Sânmărghita – 3000 de lei pentru lucrări de renovare și 4000 de lei pentru Parohia Reformată Nireș pentru lucrări de spații interioare și exterioare. În ceea ce privește municipiul Gherla, Parohia Reformată Băița va obține 3000 de lei sprijin financiar pentru sistemul de încălzire centrală.

Parohia Romano-Catolică Dej va beneficia de 5000 de lei de la Consiliul Județean Cluj pentru lucrări de reparații, iar Parohia Romano-Catolică Gherla, tot 5000 de lei, însă pentru a reabilita casa parohială.

Aceste sume urmează să fie aprobate de consilierii județeni. Aceștia se vor întruni luni, 30 martie, în cadrul unei ședințe ordinare.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER