Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

CLUJ | 10.000 de volume de Eminescu vor fi împărțite pentru stabilirea unui record Guinness

Publicat acum

pe

Organizatorii Festivalului Internaţional de Carte Transilvania (FICT) vor oferi 10.000 de volume cu poezii de Eminescu celor care vor participa, pe 6 octombrie, la tentativa oficială de intrare în Guinness World Record, potrivit Agerpres.

Evenimentul este organizat sub denumirea de Marea Lectură şi face parte din a şasea ediţie a FICT, dedicată Centenarului Marii Uniri.

Cărţile vor prinde glas în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca: aşteptăm 10.000 de cititori să ni se alăture într-o tentativă oficială de intrare în Guinness World Record. Un adjudecător al Guinness World Record va fi alături de noi pentru a verifica momentul în care Clujul ar putea obţine noul titlu Guinness World Record la secţiunea „Most people in a reading relay””, se arată într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

Cartea din care se va citi este „100 de poeme alese”, de Mihai Eminescu, publicată special pentru acest eveniment de Editura Şcoala Ardeleană într-un tiraj de 10.000 de exemplare, care vor fi dăruite participanţilor la Marea Lectură.

Potrivit regulamentului, toţi participanţii trebuie să citească din aceeaşi carte şi să stea în rând sau într-o formaţie care facilitează citirea materialului de o manieră fluentă şi coerentă.

Prima persoană trebuie să citească fragmentul unu, a doua persoană din rând, al doilea, şi aşa mai departe. Pauzele între cititori nu trebuie să dureze mai mult de 10 secunde. Orice pauză mai mare de 10 secunde înseamnă că încercarea s-a terminat în acel moment. Toţi participanţii trebuie să ştie ce fragment citesc înainte de începerea încercării. Fragmentul este indicat de către organizatori. Fiecare persoană trebuie să citească numai un fragment. Dacă o persoană citeşte fragmentul greşit, atunci numărul care îi corespunde va fi eliminat din totalul final”, arată organizatorii FICT.

Toţi participanţii trebuie să se întâlnească în Piaţa Unirii la ora 10.00, când fiecare va primi cartea cadou şi câte o brăţară cu un număr care indică ordinea în care urmează să citească. Se vor forma grupuri de câte 50 de persoane organizate de către echipa FICT.

Toţi participanţii vor fi număraţi de către adjudecătorul Guinness World Record, precum şi de către o firmă de audit independentă.

În 2015, Library Marwadi Education Foundation (India) a stabilit acest record consemnat de Guinness World Record.

Marea Lectură are loc sâmbătă, 6 octombrie, de la ora 10,00 în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. Cea de a şasea ediţie a FICT se desfăşoară între 2 şi 7 octombrie.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER