Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Cluj | Anunţa că vinde componente de calculator la preţuri avantajoase şi cerea banii în avans. Câte persoane a înșelat

Publicat acum

pe

O femeie a fost trimisă în judecată de procurorii clujeni după ce a prejudiciat opt persoane, cu peste 156.000 de lei. Ea anunţa, prin intermediul unei platforme online, că vinde la preţuri avantajoase componente de calculator şi cerea banii în avans persoanelor interesate.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că o femeie a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată şi fals informatic în formă continuată, iar un bărbat, pentru complicitate la infracţiunea de înşelăciune în formă continuată.

”În cursul lunii mai, 2021, şi a perioadei septembrie-octombrie, 2021, inculpata DMA, profitând de cererea ridicată pentru componente hardware (piese de calculator) necesare construirii de staţii de minat criptomonede, prin intermediul unei platforme online de vânzare de bunuri, publica anunţuri fictive prin care oferea respectivele bunuri la preţuri avantajoase, se prezenta în faţa potenţialilor clienţilor cu nume mincinoase şi calitatea neadevărată de reprezentant al unei persoane juridice reale şi, pentru a câştiga încrederea completă a victimelor, le comunica prin aplicaţii de mesagerie facturi falsificate”, se arată în comunicat.

Sursa citată a menţionat că femeia solicita plata în avans a bunurilor, iar persoanele interesate au transferat sumele de bani în conturi bancare aflate la dispoziţia ei sau a complicelui. După primirea banilor, ea îi retrăgea.

Procurorii au precizat că prin această metodă ea a înşelat opt persoane şi a creat un prejudiciu total de 156.890 lei.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER