Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Cluj: Aproximativ 1000 de militari americani și români, la exercițiul Swift Response 17-1, ce se desfășoară la baza aeriană de la Luna

Publicat acum

pe

Swift Response 17-1 (SR17-1), un exercițiu de sprijin pentru exercițiul multinațional Saber Guardian 2017, va debuta vineri în zona localității Luna, județul Cluj, sediul Bazei 71 Aeriană ‘ General Emanoil Ionescu’.

Potrivit unui comunicat de presă al MApN, la exercițiu participă forțe și mijloace din regimentele americane 143 Infanterie Texas și 2 Cavalerie, respectiv 800 de militari și tehnica aferentă, din Forțele Aeriene Române, aeronave MiG-21 LanceR, IAR-330 Socat, personal și tehnică aferentă, iar din Forțele Terestre Române participă aproximativ 150 de militari cu transportoare amfibii blindate și sisteme de apărare antiaeriană Gepard.

SR17-1 este un exercițiu multinațional întrunit anual, condus de Forțele Terestre ale SUA în Europa, în scopul dezvoltării interoperabilității forțelor aeropurtate aliate‘, se arată în comunicatul transmis joi AGERPRES.

Exercițiul SR17-1 se desfășoară în perioada 18-23 iulie în mai multe localități din Bezmer și Novo Selo Training Area în Bulgaria, Baza Aeriană Papa din Ungaria, Cincu și Câmpia Turzii în România.

La exercițiu participă aproximativ 3.600 de militari reprezentând forțe aeropurtate de reacție rapidă din nouă țări NATO, din care aproximativ 3.000 de americani.

 

Sursa – Agerpres.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER