Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Cluj Arena are instalație performantă de refacere a gazonului, în valoare de peste 1,6 milioane de lei – FOTO

Publicat acum

pe

În calitate de proprietar al Cluj Arena, Consiliul Judeţean Cluj a achiziţionat un sistem de accelerare a procesului de fotosinteză a gazonului de pe stadionul-emblemă al Clujului.

Echipamentul, de tip „SGL MU360”, este unul extrem de performant, printre cele mai avansate de acest gen de pe piaţă. Rolul acestuia este de a accelera procesul de fotosinteză, de până la trei ori comparativ cu cel care se produce în mod natural, folosind doar lumina solară. Sistemul dispune de un software specific care, prin intermediul analizatorilor încorporaţi, măsoară şi înregistrează date importante precum intensitatea luminii, umiditatea atmosferică, umiditatea la sol, umiditatea la firul de iarbă, fertilizare, etc. Toţi aceşti indicatori colectaţi, extrem de importanţi în microbiologia plantei, se interpretează apoi uniform, softul indicând extrem de fidel informaţii esenţiale legate de durata optimă de funcţionare a instalaţiei pentru aducerea ierbii la parametrii vizaţi.

Sistemul de monitorizare şi analiză live 24/7 a creşterii gazonului de pe Cluj-Arena este format din trei module, fiecare dispunând de 60 de becuri cu lumină caldă, cu o putere nominală de câte 600 de watt/400 volţi fiecare.

Fiecare modul acoperă o suprafaţă de gazon de circa 360 de mp, însă, datorită mobilităţii acestora, întregul gazon al stadionului va beneficia, în mod uniform, de acelaşi tratament special. Accelerarea procesului de fotosinteză facilitează dezvoltarea gazonului, îi conferă un grad de densitatea mai mare şi o rezistenţă mult mai îndelungată, inclusiv pe perioada sezonului rece când refacerea suprafeţei de joc e mult îngreunată de condiţiile atmosferice vitrege şi de durata scăzută a luminii naturale.

Suma alocată de Consiliului Judeţean Cluj pentru achiziţionarea acestui sistem a fost de 1.649.900 lei. În prezent, de instalaţii similare dispun inclusiv cele mai galonate stadioane ale Europei, precum cele din Barcelona, Madrid, Londra, Paris sau Munchen.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER