Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Cluj-Napoca, primul oraş din ţară în care deşeurile sunt colectate inteligent – VIDEO

Publicat acum

pe

Cluj-Napoca a devenit primul oraş din ţară în care deşeurile sunt colectate inteligent, în containere cu alimentare solară, activate cu picioarele şi care au compactare internă. Firma de salubritate este anunţată printr-o aplicaţie când un container se umple, în aşa fel încât să îl poată goli.

Primarul Emil Boc spune că a început o etapă nouă prin care clujenii sunt invitaţi să colecteze separat plasticul şi hârtia în locurile aglomerate din oraş cu utilizarea containerelor inteligente care au alimentare solară, activare cu piciorul şi compactare internă, în aşa fel încât să se poată atunca o cantitate mai mare de deşeuri, potrivit Mediafax.

Edilul spune că aceste containere sunt dotate cu senzori, astfel încât firma de salubritate este informată imediat ce gradul de umplere ajunge la 90 %.

Locaţiile în care se găsesc containerele sunt Strada Memorandumului, Strada George Coşbuc, Piaţa Lucian Blaga, Piaţa Unirii, Strada Regele Ferdinand, Splaiul Independenţei, Strada Observatorului şi baza sportivă din Gheorgheni.

Dacă se va dovedi a fi un succes vom cumpăra şi alte sisteme inteligente de colectare selectivă pentru că vrem să dăm tonul în România cu privire la grija pe care o purtăm faţă de mediu”, a spus Boc, potrivit căruia proiectul reprezintă o urmare a voinţei clujenilor, întrucât a fost votat de clujeni în cadrul procesului de bugetare participativă.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER