Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

CLUJ | Peste 150 de pompieri vor fi zilnic la datorie în perioada Sărbătorilor de Paşte

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Peste 150 de pompieri vor fi zilnic la datorie în perioada Sărbătorilor de Paşte pentru a asigura misiunile de protecţie a populaţiei din judeţul Cluj. Sunt pregătite în permanenţă pentru intervenţie 108 autospeciale şi mijloace tehnice pentru stingerea incendiilor, descarcerare, SMURD, căutare-salvare, precum şi alte tipuri de tehnică.

În perioada premergătoare Sărbătorilor de Paşte, au fost desfăşurate verificări pe linia prevenirii incendiilor la biserici şi unităţi de cazare. Pompierii militari au derulat recunoaşteri şi controale la lăcaşurile de cult şi la spaţiile destinate cazării persoanelor, unde se preconizează aflux mare de persoane. Nu au fost identificate nereguli grave care să impună oprirea funcţionării, însă au fost aplicate 3 de amenzi, în cuantum de 11500 lei, şi au fost acordate 20 de avertismente privind nerespectarea regulilor privind fumatul, întreţinerea şi utilizarea instalaţiilor de alimentare cu energie electrică şi a mijloacelor de primă intervenţie.

Inspectorii de prevenire au avut în atenţie dotarea cu stingătoare, menţinerea liberă a căilor de evacuare, respectiv de acces cu autospecialele de stingere, utilizarea corectă a instalaţiilor electrice şi posibilitatea utilizării hidranţilor exteriori în cazul unui incendiu.

Pe timpul acţiunilor preventive, a fost instruit personalul clerical asupra modalităţilor practice de coordonare a evacuării enoriaşilor, dar şi asupra utilizării stingătoarelor de incendiu dispuse în interiorul lăcaşelor de cult.

Ştiri din zonă

Un bărbat și-a tăiat gâtul pe o stradă din Cluj!

Publicat acum

pe

loading...

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Cluj-Napoca au fost solicitați vineri, 17 ianuarie, în jurul orei 11:00, de către reprezentanți ai Centrului de Sănătate Mintală Cluj pentru a-i sprijini în vederea internarii unui bărbat în vârstă de 54 de ani, din Cluj-Napoca, aflat în evidențele unității ca bolnav psihic periculos.

Cel în cauză, un bărbat de 54 de ani, din Cluj-Napoca, și-a produs leziuni cu o lamă de cuțit în zona gâtului, în timp ce se afla pe strada Dâmboviței.

Până la sosirea ambulanței, politiștii au acordat primul ajutor victimei. Ulterior, bărbatul a fost condus la UPU pentru îngrijiri medicale.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Minoră de 15 ani, DISPĂRUTĂ de la Centrul Pentru Protecția Copilului Beclean! A fost găsită în casa unui tânăr din Mănășturel!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Poliția Orașului Beclean a fost sesizată joi, 16 ianuarie, de către Centrul Pentru Protecția Copilului Beclean cu privire la faptul că o minoră de 15 ani, din Dumbrăvița, care a fost învoită, nu s-a mai întors după vacanța de iarnă.

În urma activităților de căutare desfășurate în acest caz de către polițiștii din Beclean, Compartimentul Investigații Criminale, minora a fost depistată pe raza localității Mănășturel, județul Cluj.

Aceasta a fost găsită la domiciliul unui tânăr de 20 de ani, unde a fost plecată din 10 ianuarie 2020.

Oamenii legii au încredințat ulterior minora reprezentanților centrului de protecție.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

INCENDIU în Cluj. Un bărbat a fost găsit CARBONIZAT – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Un incendiu a izbucnit azi-noapte pe strada Valea Chintăului din Cluj-Napoca. Un bărbat și-a pierdut viața, fiind găsit carbonizat.

În urma apelulului la 112, la fața locului s-au deplasat mai multe autospeciale din cadrul ISU Cluj, un echipaj SMURD, dar și polițiștii.

Până la sosirea militarilor, un bărbat de aproximativ 60 de ani a urcat în podul casei. Din păcate, acesta nu a mai putut fi salvat, fiind găsit carbonizat.

”Intervenția a durat de la aproximativ ora 23.30 până la 02.40. A ars acoperișul pe o suprafață de aproximativ 80 mp. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită că fiind efect termic al coșului de fum care era amplasat necorespunzător față de materiale combustibile. Primul material care a ars a fost lemn”, transmite ISU Cluj.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare