Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

CLUJ | Utilajele de deszăpezire au ieșit de la naftalină! La această oră nu sunt drumuri blocate sau închise

Publicat acum

pe

loading...

La această oră, la nivelul județului Cluj, nu există drumuri județene blocate sau închise circulației rutiere. Totodată, nu au fost înregistrate incidente sau accidente rutiere cauzate de condițiile meteorologice sau de starea drumurilor.

Astfel, în cursul dimineții de luni, 30 octombrie 2017, la ora 8.30, pe raza județului Cluj circulația se desfășura normal.

În contextul fenomenelor meteorologice deosebite pentru această perioadă a anului care s-au manifestat pe raza județului Cluj în ultimele zile, cu precădere în zona montană, respectiv vânt cu intensificări de 70-80 km/h și chiar 90 km/h pe creste, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare și depunere de strat de zăpadă cu o grosime de 1-3 centimetri, s-a intervenit pe două drumuri județene, respectiv pe DJ 107P Someșu Rece – Mărișel și DJ 103K Căpușu Mare – Agârbiciu – Dângău – Râșca – Beliș, iar la această oră se acționează pe drumul județean DJ 108C Răchițele – Doda Pilii – Ic Ponor. În toate aceste situații s-a intervenit cu utilaje cu lamă pentru curățarea zăpezii de pe carosabil, fiind folosită o cantitate de 20 de tone de material antiderapant pentru combaterea poleiului și a lunecușului, inclusiv sare.

Tot în zona de munte, în situații cu totul izolate, s-a intervenit pentru înlăturarea unor copaci sau a materialului pietros de pe carosabil sau din apropierea căii de rulare.

În ceea ce privește drumurile județene din județul Cluj, firmele responsabile pentru asigurarea serviciilor de deszăpezire precum și a altor lucrări specifice pe timp de iarnă sunt SC Diferit SRL pentru lotul 1 (zona Gilău-Huedin), respectiv Asocierea Drumuri și Poduri Județene Cluj SA – Societatea de Construcții Napoca SA pentru loturile 2 (zona Turda) și 3 (zona Gherla-Dej).

 

FOTO – Arhivă

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER