Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Cluj: Vicepremierul clujean Vasile Dancu – Profesor Honoris Causa al Universității „Babeș-Bolyai” – FOTO

Publicat acum

pe

Vasile Dancu profesor Honorius Causa (2)

Sâmbătă, 28 noiembrie, în Aula Magna a Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, a avut loc ceremonia de decernare a titlului de Profesor Honoris Causa al Universității „Babeș-Bolyai” domnului prof. univ. dr. Vasile Sebastian Dancu.

Titlul a fost acordat în urma propunerii formulate de reprezentanții Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, UBB Cluj.

Vasile Sebastian Dancu este sociolog, profesor universitar la Universitatea Bucureşti şi la Academia Naţională de Informaţii ,,Mihai Viteazu”, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administrației Publice și vicepremier al Guvernului, membru ESOMAR (European Society for Opinion and Marketing Research), membru al Societății Sociologilor din România şi al Asociaţiei Sociologilor din România. Acesta a contribuit la înfiinţarea, în cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai”, a Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială (1996), Facultăţii de Ştiinţe Politice şi Administrative (1996), Centrului de Cercetare Sociologică Avansată (CESA).

De-a lungul carierei sale profesionale, Vasile Dâncu a fondat Institutul de Studii Sociale, Marketing și Publicitate „Metro Media Transilvania” (1994) și Institutul Român pentru Evaluare și Strategie – IRES (2009), două dintre instituțiile importante din domeniul cercetării de piață și al sondajelor de opinie din România. Este director al revistei de cultura și gândire strategică „Sinteza” și a fost director al Revistei de Cultură ,,Tribuna” precum și editor șef al publicației ,,Transylvanian Review”.

Cea mai recenta distincție acordată domniei sale a fost Crucea de Merit în rang de cavaler al Ordinului de Merit al Republicii Federale Germania din partea Președintelui Republicii Federale Germania, Joachim Gauck (în data de 10 noiembrie 2015).

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER