Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Clujul, sub ape. PRĂPĂD pe străzi, case și beciuri inundate. Pompierii din Dej, chemați în ajutor – FOTO

Publicat acum

pe

Furtuna de aseară a făcut prăpăd în mai multe zone din județul Cluj. ISU a primit peste 160 de solicitări.

Tot orașul Cluj-Napoca, precum și localitățile Baciu, Chinteni, Florești, Apahida și Jucu au fost afectate de furtuna care a avut loc la ora 20. ISU Cluj a primit peste 160 de solicitări, fiind solicitate și Detașamentele Turda, Dej și Huedin pentru a ajuta.

”Începând cu ora 20.00 dispeceratul ISU Cluj a răspuns la peste 160 de solicitări transmise prin numărul unic de urgente 112 privind efectele fenomenelor meteo, majoritatea fiind situații în care apa s-a acumulat în cantități reduse, iar după oprirea precipitațiilor s-a retras de la sine.
Totodată, pentru alertarea populației a fost transmis un mesaj prin sistemul RO-Alert privind fenomenele meteorologice cod portocaliu către unitățile administrativ teritoriale Cluj-Napoca, Baciu, Chinteni, Floresti, Apahida și Jucu.

Echipajele ISU Cluj au acționat pentru evacuarea apei acumulate în 9 subsoluri și 12 imobile, precum și la o alunecare de teren în localitățile Cluj-Napoca, Florești, Sânicoara și Baciu. Totodată, s-a acționat pentru îndepărtarea 9 arbori doborâți de vânt, care au avariat 8 autoturisme. Pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteo cod portocaliu au acționat 10 autospeciale, cu 7 motopompe și 34 de subofițeri din toate subunitățile de intervenție ale ISU Cluj.

De asemenea, în sprijinul echipajelor noastre au acționat forțe și mijloace ale Poliției Locale, companiei de apă, furnizorului de energie electrică și asociația Cert Transilvania.

ACTUALIZARE: Suplimentar față de situația prezentată anterior, forțele și mijloacele ISU Cluj au acționat pentru evacuarea apei din 11 subsoluri și 12 imobile, precum și pentru înlăturarea unui arbore doborât de vânt în Cluj-Napoca și Sânnicoara”, a transmis ISU Cluj.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER