Conectează-te cu noi

Social-Cultură

COD GALBEN de INUNDAȚII pe mai mulți afluenți ai Someșului situați în apropiere de Dej!

Publicat acum

pe

 

Hidrologii au emis, marți, noi atenționări COD GALBEN de inundații, valabile pe râurile Bega, Someș și Crasna, pe durata următoarelor ore, conform Agerpres.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), până la ora 20:00, se vor produce creșteri ale debitelor, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție, pe râurile mici din bazinele hidrografice: Bega — bazin superior și mijlociu (județul Timiș). Fenomenele se pot produce cu intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul superior al râului Bega, precizează hidrologii.

De asemenea, până la miezul nopții, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție pe afluenții mici ai Someșului aferenți sectorului aval S.H. Dej, Someșul Mic — bazin superior, Crasna — bazin superior și afluenți bazin mijlociu (județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj și Cluj).

În același timp, fenomene hidrologice similare se pot produce cu intensitate mai mare în bazinele superioare ale râurilor Almaș și Agrij.

Atenționările emise de INHGA au fost transmise către: Ministerul Apelor și Pădurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Banat și Tisa, respectiv Sistemele de Gospodărire a Apelor: Timiș, Satu Mare, Maramureș, Sălaj și Cluj.

 

Sursa – Agerpres.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER