Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

COD GALBEN și PORTOCALIU de ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină

Publicat acum

pe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a lansat avertizări de tip COD GALBEN și COD PORTOCALIU pentru perioada următoare.

Pentru intervalul 19 august, ora 10 – 19 august, ora 21 a fost emis un COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate. În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, precum și în nordul Moldovei, vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

Totodată, pentru același interval a fost lansată o avertizare COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată. În intervalul menționat, în nordul Moldovei, estul Olteniei și vestul Munteniei, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala, local și temporar, și în estul și sud-estul teritoriului.

Pentru intervalul 19 august, ora 21 – 20 august, ora 10, ANM a lansat o avertizare COD PORTOCALIU de cantități de apă însemnate. În intervalul menționat, local în Transilvania și la munte, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

Pentru intervalul 19 august, ora 21 și 20 august, ora 21, ANM a lansat și o avertizare COD GALBEN de instabilitate atmosferică temporar accentuată. În intervalul menționat, în nordul, centrul și estul țării, precum și la deal și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER