Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

COD PORTOCALIU de INUNDAȚII pe râul Someșul Mare, în județul Bistrița-Năsăud!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Institutul Național de Hidrologie și Gospodarire a Apelor (INHGA) a instituit pentru ziua de marți, 7 mai 2019, un COD PORTOCALIU de inundații pe Someșul Mare – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, valabil între orele 9:10 și 16:00.

Potrivit sursei citate, se vor înregistra scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitațiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE în bazinul hidrografic: Someșul Mare – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, județul Bistrița-Năsăud”, transmite INHGA.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul Bistrița.

ACTUALIZARE, ora 09:50:

A fost emisă o avertizare COD PORTOCALIU care vizează depășiri ale cotelor de APĂRARE pentru comuna BUDACU DE JOS, județul Bistrița-Năsăud. Populația din zona respectivă a fost anunțata prin sistemul RO Alert, dar și prin intermediul mijloacelor specifice de la nivelul Primăriei Budacu de Jos.

A fost activat CJCCI la nivelul județului Bistrița-Năsăud, iar echipe de pompieri, de la SGA BN și autoritățile publice locale sunt in teren pentru monitorizare atât în Budacu de Jos, cât și în Poiana Ilvei”, informează Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER