Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

COD ROȘU în Bistrița-Năsăud! Vremea rea a făcut prăpăd! Populația a fost avertizată prin RO-Alert – FOTO

Publicat acum

pe

Mai multe persoane, printre care şi doi copii, au fost evacuate, miercuri seara, în judeţul Bistriţa-Năsăud, după ce o furtună puternică a dus la producerea mai multor viituri, care au inundat mai multe gospodării. Pompierii au intervenit în mai multe localităţi pentru salvarea localnicilor, transmite Mediafax.

Furtuna s-a abătut miercuri seara asupra mai multor comune din judeţul Bistriţa-Năsăud, populaţia fiind avertizată prin sistemul Ro-Alert cu privire la emiterea unui COD ROȘU de precipitaţii puternice în zonă.

Conform ISU Bistriţa-Năsăud, mai multe viituri au avut loc în Ruştuior, Gledin, Şieuţ şi Monor, care s-au format după scurgerea apei de pe versanţi. Apa a inundat mai multe gospodării din aceste localităţi.

Pompierii voluntari din localitatea Şieuţ au evacuat dintr-o locuinţă înconjurată de ape doi copii. De asemenea, s-a intervenit și pentru salvarea unei femei care s-a refugiat în podul casei.

Pompierii au intervenit şi pentru salvarea unui copil şi a bunicii acestuia dintr-o altă locuinţă inundată în localitatea Monor.

La faţa locului, au fost mobilizate mai multe echipaje din cadrul ISU Bistriţa-Năsăud cu motopompe de mare şi medie capacitate.

O autospecială a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud a rămas blocată, miercuri, din cauza apei acumulate pe Drumul Judeţean 172, care leagă comunele Teaca şi Şieu, sătenii intervenind pentru a ajuta personalul medical să îşi continue drumul.

Conform purtătorului de cuvânt al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud, Ciprian Păcurar, o autospecială care se deplasa la un caz medical a rămas blocată, miercuri seara, pe Drumul Judeţean 172, care a fost inundat în urma ploilor torenţiale căzute pe Valea Şieului, spre caz fiind direcţionată o altă autospecială.

Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bistriţa-Năsăud intervine cu două echipaje în zonele afectate de ploi şi inundaţii (comunele Şieu, Şieut, Monor), la atacuri de panică şi asistenţă medicală de urgenţă. Ambulanţa care se deplasa din Teaca spre localitatea Gledin, comuna Monor, a rămas blocată la intrare în localitatea Şieu din cauza drumului blocat şi inundat. A fost alocată o altă ambulanţă care să acorde asistenţă medicală pacientei”, a declarat Ciprian Păcurar.

Mai multe localităţi din Bistriţa-Năsăud s-au aflat miercuri seara sub avertizare COD ROȘU de precipitaţii abundente. De asemenea, şi hidrologii au emis tot o avertizare COD ROȘU de inundaţii, care vizează râuri din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Mureş şi care a fost în vigoare până joi, la ora 8.00.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER