Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Colegiul Național „Andrei Muresanu” Dej aniversează 100 de ani de la înființarea învățământului liceal ROMÂNESC!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Colegiul Național „Andrei Muresanu” Dej aniversează 100 de ani de la înființarea învățământului liceal românesc, iar în perioada 9-11 octombrie 2019 se vor desfășura activități speciale, diversificate și inedite, anunță conducerea instituției de învățământ dejene.

Partenerii Colegiului Național „Andrei Muresanu” Dej care s-au alăturat bucuriei centenare sunt: Centrul Turistic Chiuiești, Centrul Turistic Cășeiu, presa dejeană, Școala Gimnazială Nr.1 Dej, Școala Gimnazială ”Avram Iancu” Dej, Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Dej, Liceul Tehnologic Special Dej, Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean și Școala Gimnazială din Manoilești – Republica Moldova.

Miercuri, 9 octombrie 2019, la ora 11.00, va avea loc deschiderea oficială a Zilelor Colegiului Național „Andrei Muresanu” Dej, în Parcul Școlii, onorată de prezența a numeroși absolvenți de succes, mesageri ai calității muncii prestate de corpul profesoral.

După un scurt Te-Deum și alocuțiuni, în Sala „ Andrei Mureșanu”, invitații vor avea ocazia să străbată 100 de ani în imagini și cuvinte. Potrivit sursei citate, se va proiecta un scurt-metraj despre instituția dejeană și va fi lansată cartea al cărei coordonator este prof. Albinetz Cristina, intitulată „Colegiul Național „Andrei Mureșanu” la 100 de ani de învățământ liceal românesc”.

Vizitarea muzeului școlii va încheia prima zi aniversară.

Joi, 10 octombrie 2019, la ora 13:00, pe scena sălii festive va putea fi urmărit un spectacol omagial. Începând cu ora 16.00, în curtea colegiului, „După 100 de ani – Generația 100” se reunește cu elevii din școlile partenere, pentru un workshop de robotică – atelierul Vectron, pentru Cupa Centenar – concursuri sportive de fotbal și tenis de masă și pentru Târgul de toamnă.

Vineri, 11 octombrie 2019, se vor desfășura diferite activități în parteneriat cu elevii din Manoilești, Centrele Turistice din Cășeiu și Chiuiești, în Anul omagial al satului românesc.

La ora 13.00 va începe Marșul elevilor Colegiului Național „Andrei Mureșanu”, prin centrul orașului.

Întâlnirea absolvenților CNAM-iști, organizată de Asociația Părinților, Comunitatea Alumni, presa locală și Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, va fi marcată de Balul de caritate, cu începere de la ora 19.00, la Sun Garden Therme din Dej.

Social-Cultură

DEJ | Patinoarul artificial din Piața Bobâlna SE ÎNCHIDE!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Patinoarul artificial din Piaţa Bobâlna se închide, potrivit unui anunț al Primăriei Dej. Acesta va funcţiona până în data de 16 februarie, inclusiv, în intervalul orar 10:00-21:30, iar începând de luni, 17 februarie va începe demontarea lui.

În prima fază vor fi efectuate operațiunile de dezghețare a suprafeței de gheață a patinoarului artificial, care vor urmate de demontarea instalațiilor și a podiumului pe care a fost amplasat. Aparatura şi componentele podiumului vor fi dezasamblate şi depozitate pentru a fi montate în sezonul de iarnă 2020- 2021.

Și în acest an patinoarul artificial pe care l-am amenajat în centrul municipiului, s-a dovedit a fi atractiv. În cele 2 luni de funcționare peste 7000 de persoane au frecventat patinoarul, iar copiii din școlile dejene au putut să își desfășoare orele de sport”, a afirmat edilul Morar Costan.

Continuă să citești

Social-Cultură

DEJ | Limitatoare de viteză pe strada Crângului, după ce Dej24.ro a subliniat necesitatea instalării acestora în zonă – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

După ce în urmă cu aproape o lună de zile Dej24.ro relata despre o autoutilitară care se deplasa pe strada Crângului dinspre cartierul Dealul Florilor și părăsea partea carosabilă, oprindu-se la câțiva metri de o locuință (detalii AICI!), vineri, 14 februarie, autoritățile locale au luat primele măsuri.

Este vorba despre amplasarea unui prag de reducere a vitezei semnalizat corespunzător prin indicatoare rutiere, montat astăzi pe strada Crângului.

Oamenii susțineau că în zonă au avut loc numeroase accidente. Chiar dacă au solicitat amplasarea de parapeți de protecție, astfel încât autoturismele să nu mai părăsească partea carosabilă, administratorul drumului a considerat oportună amplasarea în zonă a unui prag de limitare a vitezei pentru a-i obliga pe șoferi să încetinească.

Continuă să citești

Social-Cultură

Campanie de prevenire a bolilor cardiovasculare, la Dej

Publicat acum

pe

loading...

În perioada 17-21 februarie se va derula la Dej campania ”Împreună pentru o sănătate mai bună”, în cadrul căreia cetățenii vor putea beneficia de teste medicale gratuite.

Acțiunea este desfășurată de către Asociația pentru Sănătate, Educație și Familie (ASEF), în colaborare cu Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) și Primăria Municipiului Dej.

Pe perioada campaniei, dejenii vor fi vizitați de 12 voluntari ai asociației în instituții, dar și la domiciliu și își vor putea măsura gratuit tensiunea arterială, procentul de grăsime din organism și gradul de oxigenare al sângelui.

Voluntarii asociației, veniți din diferite zone ale țării, își vor oferi serviciile pentru a atrage atentia dejenilor asupra importanței sănătății și a prevenirii bolilor printr-un stil de viață sănătos, vor fi susținute seminare de sănătate ,,Ai grijă de inima ta!” în instituții, precum și seminare motivaționale ,,Gândește cutezător ”. Cei interesați vor putea beneficia de teste medicale gratuite și opțional de materiale informative de sănătate.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare