Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Combinatul din Dej, resuscitat de Ștefan Vuza. Ce planuri are omul de afaceri

Publicat acum

pe

loading...

Societatea Chimcomplex Borzeşti, controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, a convocat Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) în 8 mai, pentru aprobarea majorării capitalului social de la 170 la 340 de milioane de lei, potrivit clujmanifest.ro.

Majorarea ar avea loc prin emiterea a 135 de milioane de acţiuni nominative noi, cu valoarea de 1,26 lei unitatea. AGEA a decis anul trecut majorarea capitalului de la 162 la 170 de milioane de lei, iar administratorii au aprobat-o în 28 februarie 2017. Creşterea capitalului cu 7,2 milioane de lei a fost acoperită prin aport în numerar adus prin subscrierea acţionarului A2 Impex Ploieşti a 5,7 milioane de acţiuni noi la 1,26 lei/unitate, conform sursei citate.

Chimcomplex se află printre investitorii care au depus o ofertă preliminară de cumpărare pentru activele viabile ale Oltchim Râmnicu Vâlcea, noua structură care să cuprindă şi combinatul de celuloză şi hârtie Someş Dej, urmând să fie denumită Compania Română de Chimie.

Societatea din Borzeşti a anunţat un program de dezvoltare a afacerilor sale din industria chimică, pentru următorii cinci ani, ce vizează dezvoltarea facilităţilor de producţie din Oneşti, unde deja a investit 70 de milioane de euro. Din grupul Serviciile Comerciale Române, controlat de Vuza, mai fac parte 19 societăți, printre care Uzuc Ploiești, Sinterom Cluj sau A6 Impex Dej.

Termenul limită de depunere a ofertelor angajante pentru vânzarea activelor Oltchim, combinat aflat în insolvenţă, a fost prelungit până la 26 iunie. Investitorii care au depus oferte s-au aflat în faza de audit aprofundat, urmând să depună oferte definitive. Activele Oltchim se vor vinde pe centre de afaceri deoarece varianta privatizării printr-un vehicul creat special (SPV) a fost respinsă de către Comisia Europeană.

Oltchim a raportat pentru anul trecut un profit net de 11,4 milioane de lei, după pierderi de 48 de milioane în 2015, iar cifra de afaceri a crescut cu 1,7%, la 754 de milioane de lei. În 2016, statul a scos Oltchim la vânzare, pe nouă pachete de active. Planul de reorganizare prevede vânzarea combinatului pentru cel puţin 307 milioane de euro. Oltchim a intrat în insolvenţă în 2013, iar consorţiul Rominsolv – BDO Busines Restructuring a devenit administrator judiciar.

 

Sursa – clujmanifest.ro

Social-Cultură

Ambulanța face angajări temporare! Vezi posturile DISPONIBILE la substația Dej

Publicat acum

pe

loading...

Serviciul de Ambulanță al Județului Cluj face angajări temporare, prin procedură de urgență. Sunt trei posturi disponibile la nivelul substației Dej.

Serviciul de Ambulanță al Județului Cluj are nevoie de 10 asistenți medicali, 10 ambulanțieri (șoferi autosanitară) și 4 operatori registratori de urgență. Selecția candidaților se derulează în procedură de urgență, pe maxim 6 luni, în condițiile legislației în vigoare.

În ceea ce privește substația Dej, se caută un asistent medical și doi șoferi autosanitară. Și la Gherla ar urma să fie angajați tot doi ambulanțieri.

Dosarele se depun în perioada 9-13 aprilie, urmând ca selecția să aibă loc în data de 14 aprilie.

Continuă să citești

Social-Cultură

Arhiepiscopia Clujului: Paştile vor fi distribuite acasă credincioşilor

Publicat acum

pe

loading...

Arhiepiscopia Clujului a anunţat că Paştile vor fi distribuite acasă credincioşilor de către voluntari, sub formă de prescuri mici sau pâinişoare, alături de un pahar etanş sau sticluţă cu vin, într-o pungă de plastic sigilată.

Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, pachetul cu Paşti va fi lăsat la uşa casei credincioşilor.

”Pentru pregătirea pâinii şi a vinului pentru Paşti se vor folosi doar prescuri mici sau pâinişoare mici, ambalate în plastic direct de brutării, nu vor fi tăiate, ci se vor aşeza alături de recipientul cu vin, pahar etanş sau sticluţă, într-o pungă de plastic, care va fi sigilată. Acestea vor fi sfinţite după Sfânta Liturghie din Joia Mare şi vor putea fi împărţite credincioşilor la casele lor imediat după sfinţirea lor, până în Duminica Învierii. Paştile nu se vor distribui la biserici, ci vor fi trimise credincioşilor, la solicitarea acestora la casele lor, cu ajutorul consilierilor parohiali şi a echipelor de tineri voluntari. Pachetul cu sfintele Paşti va fi lăsat la uşa casei credincioşilor, minimizând cât mai mult contactul direct cu aceştia”, se arată în comunicat.

De asemenea, slujbele religioase din Săptămâna Patimilor vor fi săvârşite doar în interiorul bisericilor, cu uşile închise, de către preoţi şi cântăreţi.

”Slujba Învierii Domnului se va săvârşi noaptea, la ora 00.00, doar în interiorul bisericii, fără înconjurarea acesteia, iar imediat după chemarea <<Veniţi de luaţi lumină!>>, preoţii vor cânta de 3 ori <<Hristos a Înviat>>, pentru ca şi credincioşii să poată cânta troparul Învierii de la casele lor împreună cu noi. Apoi slujba îşi va urma tipicul firesc în interiorul sfântului lăcaş”, transmite Arhiepiscopia.

Continuă să citești

Social-Cultură

CNAM Dej | Clubul de robotică vrea să facă viziere pentru medici. Liceeni au nevoie de AJUTOR!

Publicat acum

pe

loading...

Clubul de Robotică Team VECTRON RO034 aparținând Colegiului Național ”Andrei Mureșanu” Dej și-a propus să realizeze viziere pentru medici.

În lupta cu COVID-19, cu ajutorul unei imprimante 3D, liceeni din Dej și-au propus să realizeze viziere pentru medici. Pentru aceasta, ei au nevoie de ajutor.

”Contribuie și tu la achiziționarea materiilor prime necesare și a imprimantei 3D (https://3d4all.ro/produs/imprimanta-3d-creality-ender-5/) de care au nevoie acești copii minunați!

Costul total pentru fabricarea primelor 100 de viziere este 3500 de lei (imprimanta 3D plus materiile prime). Imprimanta poate printa 9 viziere pe zi!

Donaţiile se pot face în contul RO72RNCB0108002702030001 deschis la BCR, FUNDATIA ANDREI MURESANU DEJ, strada 1 Mai nr 10, cont deschis la BCR DEJCOD FISCAL: 9855126”, se arată într-un anunț postat de CNAM Dej.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare