Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Comisarul european Corina Crețu, vizită la Spitalul Municipal Dej

Publicat acum

pe

Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, va efectua o vizită oficială în România, în perioada 18-19 septembrie 2017, pe agenda acesteia aflându-se întâlniri și evenimente la Zalău, Jibou, Dej și Cluj-Napoca, a informat Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, scrie Agerpres.

În prima zi a vizitei, 18 septembrie, la Zalău, Corina Crețu se va întâlni cu autoritățile locale și va avea un dialog cu cetățenii pe tema viitorului Europei și a politicii de dezvoltare regională, împreună cu ministrul delegat pentru fonduri europene, Rovana Plumb.

În a doua parte a acestei zile, înaltul oficial european va vizita proiecte cu finanțare europeană din localitățile Jibou și Dej. La Jibou comisarul va vizita proiectul unei pensiuni realizate cu finanțare europeană, iar la Dej va vizita Spitalul Municipal, al cărui ambulatoriu a fost de asemenea modernizat cu fonduri europene.

În cea de a doua zi, 19 septembrie, la Cluj-Napoca, comisarul pentru politică regională va discuta tematica simplificării, absorbției și specializării inteligente în domeniul fondurilor UE cu autoritățile locale, regionale și naționale, precum și cu beneficiarii de finanțare europeană, în cadrul reuniunii organizate de Comisia de dezvoltare regională (REGI) din Parlamentul European.

Comisarul european va participa, marți, alături de viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, și la o întâlnire organizată la Palatul Prefecturii din Cluj, la care vor mai participa directorul general al ADRNV, Marcel Boloș, șeful Comisiei REGI, Lambert von Nistelrooij, șeful Unității pentru România în cadrul DG Regio al CE, Carsten Rassmusen, precum și alți membri ai Comisiei.

Vizita comisarului european Corina Crețu survine în contextul organizării, de către Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, alături de importante instituții la nivel european, național și regional, a Zilelor REGIO 2017, în perioada 18-20 septembrie, la Cluj-Napoca, precizează sursa citată.

Cele două zile vor cuprinde Conferința ‘Smart Regional Development’, care are ca teme dezvoltarea regională, conceptul de smart city și dezvoltarea urbană inteligentă, precum și alte evenimente care vizează discutarea proiectelor europene. Conferința ‘Smart Regional Development’, organizată de Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, în 18 septembrie 2017, la Cluj, adună cei mai relevanți vorbitori de la nivel european și național pe teme ca dezvoltarea regională, concepte ca mobilitate urbana, smart city și dezvoltarea urbană inteligentă.

Lideri ai Parlamentului European, reprezentanți ai Direcțiilor Generale ale Uniunii Europene, ai ministerelor românești, precum și reprezentanți ai organizațiilor românești și străine implicate în dezvoltare regională și urbană vor dezbate la Cluj-Napoca modul în care proiectele de investiții finanțate prin REGIO construiesc inteligent prosperitate la nivelul comunității regionale și ale comunităților locale.

La această conferință participă de asemenea Marcel Boloș, Lambert von Nistelrooij și Carsten Rassmusen, iar primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, cel al municipiului Oradea, Ilie Bolojan, al municipiului Bistrița, Oviudiu Crețu, și al municipiului Satu Mare, Kereskényi Gabor, vor susține câte un discurs pe teme precum dezvoltarea urbană, mobilitatea și protejarea mediului.

 

FOTO – Arhivă

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER