Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Comisia Europeană a aprobat finanţarea reţelei de apă Cluj-Sălaj! Peste 170 de localități vor avea apă și/sau canalizare

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că vineri au fost alocate fonduri europene pentru extinderea reţelei de apă Cluj-Sălaj, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, transmite Mediafax. Ministrul Fondurilor Europene a completat că ajutorul Comisiei Europene este unul semnificativ.

Pentru că tot vorbim de realizări, astăzi (vineri – n.r.) am primit o veste foarte bună de la Comisia Europeană. Pe POIM a fost dată alocarea bugetară din fonduri europene pentru podul de la Brăila-Tulcea şi pentru un alt proiect, tot din fonduri europene pe POIM, apele uzate Cluj-Sălaj”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, vineri, după Conferinţa de alegeri a Organizaţiei Judeţene Constanţa.

Într-o intervenţie telefonică la antena 3, ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, a declarat că ajutorul Comisiei Europene este unul semnificativ.

Podul de la Brăila are o componentă economică, fluidizează traficul de mărfuri. Dincolo de acest proiect mai avem şi un al doilea proiect aprobat de Comisia Europeană în această după-amiază, este vorba de extinderea reţelei de apă pentru Cluj şi Sălaj. Este un proiect foarte important de care vor beneficia 750.000 de locuitori din aceste două judeţe. Ajutorul pe care îl primit de la Comisie este semnificativ”, a spus Mînzatu.

Proiectul pentru podul Brăila-Tulcea are implicaţii în dezvoltarea regională a zonei Delta Dunării şi nu numai, pentru care sunt disponibile finanţări de aproximativ 550 milioane euro, din care 363 milioane euro sunt fonduri europene.

Podul va avea o lungime de 1,9 km. Drumul de legătură va avea două benzi pe sens între Brăila şi Jijila, cu o lungime de 19 kilometri, iar drumul de legătură spre Măcin va avea o bandă pe sens cu o lungime de 4,3 km.

Totodată, Compania de Apă Someş a câştigat un proiect cu finanţare europeană de peste 355 de milioane de euro pentru modernizarea şi extinderea infrastructurii de apă şi canalizare în judeţele Cluj şi Sălaj, urmând să deservească un număr de 174 de localităţi.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER