Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Competiție româno-americană în Afganistan – FOTO

Publicat acum

pe

Competitie militari Afganistan (52)

Spiritul de echipă și camaraderie depășesc granițele oricărei națiuni, iar atunci când competiția nu doar ne pune față în față cu partenerii americani ci și umăr la umăr, totul devine mult mai interesant.

“BLITZ” a aliniat la start un număr de zece echipe mixte formate fiecare din trei români și trei americani, detașați în Afganistan, care s-au întrecut la două probe. Dragonii transilvani au fost reprezentați de un număr de 33 de militari, ofițeri, subofițeri și gradați profesioniști.

Prima probă, cea teoretică în limbile engleză și română a cuprins trei teme: lanțul de comandă românesc și american, gradele militare din cele două armate și istoricul Afganistanului.

Cea de-a doua probă, practică, a constat într-o deplasare rapidă după hartă, astfel că militari echipați complet au parcurs distanța de șaisprezece kilometri, cu șapte momente obligatorii: trasnsportul contracronometru al unui rănit pe targă, deplasarea la fel contracronometru a unor cutii de hrană împreună cu lăzi de muniție, împingerea unei mașini de teren pe distanța de 50 de metri, tragerea cu armamentul în timp și la precizie în condiții de oboseală indusă prin alergare și exerciții fizice cu arma, deplasarea rapidă printre diferite obstacole, demontarea-montarea armamentului contracronometru și rostogolirea cauciucurilor de camion.

Pe timpul competiției am stat alături de militarii participanți și am urmărit evoluția acestora la fiecare din punctele de control.

La start:
fruntaş Florin MĂRINCEAN
-Eu particip pentru a-mi evalua aptitudinile. Îmi place să forțez cât mai mult pentru a vedea cât pot. De la concursul de azi am așteptări mari. Primele trei locuri!

După proba de cărat alimente, muniție:
Căpitan Ionuț Iclodeanu
-Sunt foarte bine! Până acum totul a decurs bine. Am scos un timp foarte bun! Este o onoare pentru mine să fac parte din această echipă! Sper că vom câștiga! Facem o echipă bună împreună. Dacă ar fi mai lung concursul am face o echipă mai bună. Am putea alerga și mai mult.

Caporal Rene Bracamonte – US ARMY
– Până acum e bine. Toată echipa merge bine, asta e important. Chiar dacă nu vom prinde primul loc, cred că vom fi în primele trei echipe.

Sergent Ramsen Ragin – US ARMY
– Este foarte cald. Am mai făcut instrucție împreună, dar este prima dată când particip la un concurs sportiv alături de români.

La Finish:
Sergent major Coggin – US ARMY
Cum a fost concursul?
-A fost excelent! A fost greu, mai ales că unul dintre colegi a abandonat, dar noi ceilalți ne-am descurcat foarte bine. Nu este prima oară când particip la activități alături de români și de fiecare dată a fost foarte bine.

Dupa festivitatea de premiere
Specialist Stephen Carden – US ARMY
-A fost o competiție foare bună! După concurs m-am simțit foarte obosit, dar acum mă simt foarte bine pe primul loc. A fost greu pentru toți dar am învins împreună. Cea mai grea probă mi s-a părut împinsul autovehicolului. Ne-a luat ceva timp și mi-a pus la treabă toți mușchii.

Căpitan Alin Mureșan
-Mă simt foarte bine știind că am câștigat. Vreau să mulțumesc întregii echipe pentru modul în care ne-am concentrat la fiecare etapă de pe parcursul competiției. A fost greu, dar a meritat. Mă bucur că am câștigat și sper că la următoatrele competiții la care vom mai participa să ținem ștacheta sus.

Specialist Kennet Lacy – US ARMY
-Mă simt minunat să fac parte dintr-o echipă româno-americană. Camaraderia de care au dat dovadă toți colegii a fost deosebită. Pentru mine cea mai dificilă probă a fost tragerea, deoarece am ratat. În mod normal sunt tragătorul cel mai bun din pluton, dar acum a fost altfel. Nu știu de ce.

Caporal Mihai Fărcaș
-Sunt bucuros pentru că am lut locul I. A fost greu, dar mă bucur că am ieșit învingători.

Soldat Benjamin White – US ARMY
-Mi-a plăcut foarte mult concursul și aș mai participa încă o dată. A fost distractiv! Cel mai greu pentru mine probabil că a fost testul scris, pentru că nu prea am învățat. Dar chiar și așa am învins și promit că pe viitor mă voi pregăti.

Caporal Sorin Codorean
-A fost o competiție cu adevărat sportivă, de la început până la final. Partenerii din echipă s-au comportat exemplar, am împărțit în mod echitabil sarcinile, așa că le mulțumesc tuturor. A fost un concurs reușit.

Toate probele enumerate au urmărit modul de mobilizare și împărțire a sarcinilor în cadrul echipei prin exercitarea unui leadership eficient pentru acumularea de punctaje cat mai mari la scorul final. Departe de a fi o competiție ușoară, militarii noștri alături de cei americani au parcurs tot traseul și au îndeplinit obiectivele de la fiecare punct de control. Nu ne ramâne decât să felicităm participanții și în mod deosebit echipa câștigătoare: căpitan Alin Mureșan, caporal clasa a III-a Sorin Codorean, caporal clasa a III-a Mihai Farcaș, Specialist (USARMY) Keneth Lacy, Specialist (USARMY)Stephen Carden, Specialist (USARMY) Benjamin White

O fotografie “face” cât o mie de cuvinte, iar fotoreportajul de mai jos nu face excepție.

Mai multe detalii în link-ul următor: https://dej24.ro/competitie-romano-americana-in-afganistan-foto/

Posted by Dej24.ro on 29 Octombrie 2015

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER