Conectează-te cu noi

Naţional

Complicațiile gripei. Când apare și cum se tratează faringita virală

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Faringita virală este o afecțiune de natură infecțioasă determinată de acțiunea unor virusuri asupra mucoasei faringelui. Astăzi, faringita este una dintre principalele cauze pentru care copiii lipsesc de la școală mai ales iarna și pentru care ajung la medicul specialist, scrie doctorulzilei.ro.

Specialiștii susțin că faringita virală poate să apară fie din pricina unor infecții ale tractului respirator sau poate să fie localizată numai la nivelul faringelui. Deși boala se întâlnește la orice vârstă, de regulă, cei mai expuși îmbolnăvirii sunt copiii.

Atenție! Fiind o infecție virală, faringita nu se tratează cu antibiotic. Numai în cazul în care există diagnosticul de faringită bacteriană, medicul specialist va prescrie antibiotic.

Principalele simptome sunt:

  • dureri de gât,
  • migrene,
  • oboseală persistentă,
  • frisoane,
  • febră dar nu foarte mare, ca de exemplu în cazul gripei
  • lipsa poftei de mâncare,
  • dificultate la înghițire,
  • disconfort general,
  • uneori apare senzația de greață,
  • strănut,
  • rinoree, congestie nazală

Agenții etiologici cei mai frecvent întâlniți în faringitele virale sunt rhinovirusurile și adenovirusurile, acestea fiind responsabile de aproximativ 50% dintre cazurile de faringită. Și virusurile gripale pot conduce la apariția faringitei la peste 50% dintre pacienții infectați. Cel mai adesea faringita apare când agentul infecțios este virusul influenza tip A, mai puțin când este vorba de tipul B.

Îmbolnăvirea are loc pe calea aerului, virusul pătrunde în organism. De cele mai multe ori, virusul duce și la prezența secrețiilor crescute la nivelul mucoasei nazale sau din contră, la obstrucționarea nasului.

Cum se stabilește diagnosticul:

Diagnosticul faringitelor virale se stabilește în urma efectuării unui control fizic general. Medicul va examina gâtul pacientului și ganglionii. De regulă, gâtul este roșu, iar amigdalele sunt mai mari. Se face și exudatul faringian.

Măsurile de tratament constau în administrarea medicamentelor cu rol de ameliorare a simptomelor. Pacientul trebuie să fie corect hidratat, se poate face și gargară cu apă și sare care deși este un remediu natural ajută la ameliorarea durerilor de gât. De asemenea, medicamentele antiinflamatoare au rolul de a controla febra.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER