Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Concert de colinde organizat de ISU Cluj – FOTO

Publicat acum

pe

Miercuri, 19 decembrie, începând cu ora 18.30, a avut loc un „Concert de colinde” susţinut de grupuri de colindători ai structurilor pentru situaţii de urgenţă, ordine publică, apărare, ajutor umanitar şi formare confesională din judeţul Cluj.

Evenimentul inter-instituţional reprezintă o premieră la nivelul judeţului şi a avut ca scop întâlnirea colindelor româneşti, interpretate de grupuri de colindători formate din personalul activ al instituţiilor participante.

Prin acest concert s-a dorit apropierea dintre instituţiile care se luptă zi de zi, contra cronometru, cu situaţii limită pentru a aduce siguranţă clujenilor şi nu numai.

Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu“ al judeţului Cluj în colaborare cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean ,,Alexandru Vaida Voevod’’ Cluj, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Ştefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca și Poliţia Locală Cluj-Napoca.

Invitaţi au fost Regimentul 317 ISR „Vlădeasa” din cadrul Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Cluj, Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, Crucea Roşie Română – Filiala Cluj, Liceul Greco-Catolic „Inocenţie Micu” Cluj-Napoca, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca.

Audienţa a avut prilejul de a se bucura de peste două ore de colinde tradiţionale culese din toate regiunile ţării, creând o punte între cei prezenţi şi strămoşi, care nu concepeau Crăciunul fără acest obicei.

Colindele ne reamintesc că suntem responsabili şi pentru modul ȋn care le transmitem copiilor noştri moştenirea culturală a acestui popor născut creştin, dăltuit de-a lungul zbuciumatei noastre istorii, având caractere puternice, nobile, demne de care ne putem mândri şi în zilele noastre”, transmite ISU Cluj.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER