Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Concurs pentru pasionații de fotografie din Dej. Premiile sunt consistente

Publicat acum

pe

concurs-foto-landscape-1000

Asociatia “Sfintii Apostoli Luca si Andrei” vine in intampinarea pasionatilor de fotografie, si nu numai, cu un concurs de arta fotografica avand in centrul obiectivului municipiul Dej cu tot ceea ce are: oameni si locuri.

”Municipiul Dej aflat la intersectia drumurilor comerciale si culturale are cu siguranta potentialul de a oferi o perpectiva fotografica remarcabila. Frumusetea locurilor, a monumentelor care ne tin ancorati in istoria noastra milenara, frumusetea sufleteasca a locuitorilor urbei ne-au facut sa abordam plin de optimism aceasta tema care va scoate in valoare oameni si locuri minunate. Imortalizari ale unor situatii, fapte, locuri si, nu in ultimul rand, oameni care vor aduce si vor trezi in sufletele  celor care nu ne cunosc dorinta nestapanita de a ne vizita si de a spune: “Sunt minunati!”, arata Sorin Capilna, presedintele Asociatiei ”Sfintii Apostoli Luca si Andrei”.

Scopul proiectului este dezvoltarea spiritului creativ ca forma de autoexprimare artistica prin intermediul fotografiei, de a aprecia în context larg frumusetea locurilor si oamenilor care traiesc in municipiul Dej.

Obiectivele sunt, in primul rand, stimularea pasiunii si a creativitatii artistice, a sensibilitatii si imaginatiei, precum si o educatie estetica  prin care se urmareste dezvoltarea capacitatii de a recepta, interpreta si crea frumosul.

”Fotografia este arta de comunica altei persoane pasiunea starnita de un subiect care ne capteaza atentia si curiozitatea pentru cateva secunde. Interesul sporit fata de acel subiect ne face sa realizam fotografii minunate; calitatea estetica a fotografiei este direct proportionala cu nivelul de interes. Aparatul foto este doar unealta prin care aceste emotii se transmit. O fotografie reusita nu se realizeaza neaparat usor, se poate face si cu o camera foto simpla, trebuie sa existe pasiune si viziune; fotograful face fotografia si nu aparatul. Desigur cunostintele tehnice sunt inevitabile iar un aparat “bun” este un plus in atingerea scopului: de a starni pasiune, curiozitate si, nu in ultimul rand, de face o educatie estetica.

Ansel Easton Adams, unul dintre cei mai apreciați fotografi ai tuturor timpurilor, spunea: „Fotografia aduce ordinea in haos”. Pictura este arta includerii, pe cand fotografia este arta excluderii. A incerca sa surprindem totul intr-o fotografie nu este o conditie a succesului, specialistii recomanda fotografia simpla prin punerea in valoare a subiectului, surprinderea momentului magic”, explica organizatorii concursului.

Asociatia “Sfintii Apostoli Luca si Andrei” invita pasionatii de fotografie sa realizeze 5 (cinci) fotografii color (un portofoliu) insotite de o scurta descriere, avand ca si tema municipiul Dej (oameni si locuri). Fotografiile vor fi trimise la adresa contact [at] asociatiasala.ro prin WeTransfer.

Perioada de desfasurare este 4 mai 2015 – 8 iunie 2015. Anuntarea castigatorilor se va face in data de 14 iunie pe site-ul asociatiei asociatiasala.ro, iar in data de 20 iunie, la ora 14.30, va avea loc vernisajul expozitiei, festivitatea de premiere la Muzeul Municipal Dej.

Cele mai importante lucrari vor expuse si vandute, iar sumele adunate vor fi folosite de catre Asociatia “Sfintii Apostoli Luca si Andrei“ pentru sustinerea proiectului “Atelier de creatie”, din luna august 2015, la care participa 25 de copii. Acest proiect are ca scop formarea unui comportament creator in randul copiilor si contientizarea prezentei reale a lui Dumnezeu in viata lor.

Concursul este deschis tuturor pasionatilor de fotografie amatori sau profesionisti indiferent de nationalitate, sex, religie.

Premiile pentru cele mai bune fotografii (portofoliu) constau in aparate foto. Juriul va acorda si un premiu special pentru cea mai buna fotografie.

Locul I- un aparat foto Nikon DSLR D3200

Locul II- un aparat foto Nikon Coolpix L330,20.2 MP

Locul III- un aparat foto Nikon Coolpix L29,16.1 MP     

Premiul Juriului- o rama foto digitala

Dej24.ro este partener media al acestui proiect.

Reclamă
Protejat cu parola. Introdu parola pentru a vedea comentariile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER