Conectează-te cu noi

Politic

Confruntare între președinți la Cluj! Theodor Paleologu vs. Dan Barna

Publicat acum

pe

loading...

Zilele trecute, USR prin vice-președintele, Cristian-Gabriel Seidler a acceptat participarea la dezbaterea prezidențială alături de Theodor Paleologu, candidatul Partidului Mișcarea Populară.

”Dan Barna este așteptat la Cluj în calitate de candidat la președinția României pentru a participa la prima dezbatere din această campanie electorală alături de reprezentantul PMP, Theodor Paleologu. Deși dezbaterea este posibil să aibă loc la București, președintele PMP Cluj, senatorul Cristian Lungu încearcă să mute confruntarea la Cluj, în capitala Dreptei Românești.

„Dezbaterile prezidențiale sunt necesare pentru a înțelege pe cine alegem, de fapt, să reprezinte România pe plan internațional și cine este capabil să medieze neînțelegerile interne fără repercusiuni grave asupra populației. România are acum nevoie de un președinte echilibrat, iscusit la vorbă și pedagog. Clujul este alături de Theodor Paleologu și așteptăm cu nerăbdare această dezbatere”, anunță președintele PMP Cluj, senatorul Vasile-Cristian Lungu.

Părerea lui Theodor Paleologu în ceea ce privește candidatura lui Dan Barna la funcția de președinte al României este bine-cunoscută, Dan Barna are stofă de ministru, dar nu de președinte, astfel participarea USR la dezbatere va fi un prilej de testare a ipotezei domnului Paleologu.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Mișcarea Populară, Mihail Neamțu a inițiat organizarea dezbaterilor prezidențiale în mod public invitând candidații tuturor partidelor, în special PNL și USR. În timp ce PNL a luat o poziție neutră, USR a îmbrățișat această idee, susținând prin intervenția telefonică a deputatului Cristian Seidler că dezbaterile lungi sunt o dovadă a democrației. Astfel, participarea candidatului USR, Dan Barna la dezbatere este garantată.

Cele două partide, PMP și USR se află în opoziție ceea ce face și mai interesantă dezbaterea dintre reprezentanții acestora. Se vor confrunta două ideologii politice diferite, PMP cu o linie conservatoare și creștină, iar USR cu o direcție civică ce susține proiecte precum parteneriatul civil și căsătoria între persoanele de același sex.

Theodor Paleologu a afirmat în spațiul public că niciunul dintre ceilalți candidați nu sunt potriviți să fie președinți ai României; aceste dezbateri prezidențiale sunt ocazia perfectă ca fiecare candidat să-și promoveze profilul de viitor președinte al României”, transmite PMP prin intermediul unui comunicat de presă.

Politic

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. AMR o săptămână până la turul II! Iohannis sau Dăncilă?

Publicat acum

pe

loading...

A mai rămas o săptămână până la turul II al alegerilor prezidențiale: Klaus Iohannis (PNL) sau Viorica Dăncilă (PSD)?

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă sunt candidații rămași în cursă, după ce la votul de duminica trecută au obținut cele mai multe voturi din partea alegătorilor. Klaus Iohannis a fost votat de 37,82% dintre alegători, iar Viorica Dăncilă de 22,26%.

Cei doi contracandidați nu vor avea o dezbatere electorală directă, dar s-au confruntat în ultimele zile prin declarații făcute de la distanță, în conferințe de presă.

Campania electorală pentru turul al doilea al alegerilor prezidențiale se va încheia sâmbătă, 23 noiembrie, ora 7:00.

Votarea în țară are loc duminică, 24 noiembrie 2019, între orele 7:00 și 21:00, cu posibilitatea de prelungire până cel mai târziu la ora 23:59 pentru alegătorii care se află la sediul secției de votare la ora 21:00, precum și pentru cei care se află la rând în afara sediului secției de votare.

Continuă să citești

Politic

ALEGERI LOCALE 2020. Primarii, aleși în DOUĂ TURURI? Ce spune președintele Iohannis

Publicat acum

pe

loading...

Aflat astăzi în vizită la Bistrița, preşedintele Români Klaus Iohannis a declarat că este pentru alegerea primarilor în două tururi, dar că este nevoie de discuţii politice în Parlament pe această temă.

”Eu sunt clar pentru alegerea primarilor în două tururi. Este evident nevoie de discuţii politice şi la nivel de Parlament, dar dacă ar fi după opţiunea mea, aş merge clar pe două tururi. Aşa este cel mai corect, aşa au comunităţile şansa reală să aleagă pe cel mai bun”, a spus Klaus Iohannis.

Continuă să citești

Politic

ALEGERI PREZIDENȚIALE 2019. Cea mai ”harnică” secție din Dej + cea mai slabă prezență la vot

Publicat acum

pe

loading...

Ieri s-a desfășurat primul tur al alegerilor prezidențiale, iar la Dej prezența la vot a fost de 48,19%.

La nivelul municipiului Dej, cea mai mare prezență la vot s-a înregistrat la secția numărul 207, la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu”, respectiv 56,85%. Acolo au votat, până la ora 21, 896 alegători, dintre care 116 pe liste suplimentare.

La polul opus, cea mai mică prezență la vot – 40,75% – a fost la secția numărul 226, la Grădinița ”Lumea Piticilor”, unde au pus ștampila 584 persoane, dintre care 16 pe liste suplimentare.

Vă reamintim, așa cum Dej24.ro a anunțat ÎN EXCLUSIVITATE, PNL a câștigat alegerile la Dej (vezi cifrele finale AICI) și în aproape toate comunele din zonă (amănunte și clasament AICI).

Citește și:

EXCLUSIV – PNL, aproape 6000 de voturi la Dej! PSD, sub 20%! Vezi REZULTATELE alegerilor prezidențiale
EXCLUSIV – PNL, lider detașat în comunele de lângă Dej. PSD a luat locul doi. TOATE CIFRELE
PREMIERĂ – PNL se impune în Dej la alegerile prezidențiale! VEZI clasamentul
LIVE ALEGERI PREZIDENȚIALE DEJ | Prezența la vot în timp real, evenimente și rezultate

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare