Conectează-te cu noi

Eveniment

Consilier județean din Dej, declarat INCOMPATIBIL de către ANI!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate în cazul dejeanului Vasile Sălătioan, consilier în cadrul Consiliului Județean Cluj.

Potrivit Agenției Naționale de Integritate (ANI), în perioada exercitării mandatelor de consilier judeţean (2012 – 2016 şi 2016 – 2020), o societate comercială la care dejeanul Vasile Sălătioan deţine funcţia de şef birou/serviciu financiar – contabil a încheiat 6 contracte comerciale de prestări servicii/executare lucrări/furnizare produse cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Cluj, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj.

Conform aceleiași surse, persoana evaluată a încălcat astfel dispoziţiile art. 90, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „(1) Consilierii locali şi consilierii judeţeni care au funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective. (2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în cazul în care funcţiile sau calităţile respective sunt deţinute de soţul sau rudele de gradul I ale alesului local”.

Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat () încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese ori starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective ()”, se arată în comunicatul ANI.

Mai mult decât atât, „persoana () faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică () pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Consilierul judeţean a fost informat despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Potrivit ANI, Vasile Sălătioan a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.

Vasile Sălătioan este consilier judeţean din partea PSD în cadrul Consiliului Judeţean (CJ) Cluj.

ACTUALIZARE: Vasile Sălătioan susține că nu este asociat, administrator sau director la respectiva societate, deci nu deține funcție de conducere. Acesta a mai menționat că nu a semnat niciun contract cu DGASPC Cluj.

Consilierul județean este decis să conteste în instanță decizia ANI întrucât, explică el, a renunțat la programul full time în cadrul respectivei societăți înainte cu un ca acele contracte să fie semnate.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER