Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Consiliul Concurenței investighează un posibil cartel pe piața produselor de semnalizare rutieră. DRDP Cluj, unul dintre beneficiari

Publicat acum

pe

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind o posibilă înțelegere pe piața comercializării produselor de semnalizare și siguranță rutieră în cadrul unor licitații publice organizate, în perioada 2014 – 2016, de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA, în prezent Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România, se arată într-un comunicat al instituției.

Investigația vizează o posibilă împărțire a pieței în cadrul a trei proceduri de achiziție publică organizate de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA pentru atribuirea acordurilor cadru de furnizare a indicatoarelor rutiere și a mijloacelor de semnalizare rutieră pe rețeaua de drumuri naționale din administrare, necesare celor 7 structuri regionale administrative din subordinea sa, respectiv: DRDP Timișoara, DRDP Cluj, DRDP Iași, DRDP Constanța, DRDP București, DRDP Craiova și DRDP Brașov„, potrivit comunicatului.

Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la sediul companiilor Vesta Investment SRL, Helvespid SRL, Loial Impex SRL, IPA SA și Dual Man SRL, iar documentele ridicate se află în analiza autorității de concurență, în cadrul procedurii specifice de investigație.

Companiile sunt suspectate ca au participat la cele trei proceduri de achiziție publică, fie prin constituirea unor asocieri de companii (consorții) în vederea depunerii unei oferte comună, fie prin participarea cu oferte individuale, fără a se concura între ele, în vederea câștigării contractelor de furnizare, în condiții mai slabe de competitivitate și calitate, mai arată oficialii Concurenței.

Legea concurenței interzice asocierea companiilor în scopul restrângerii concurenței la procedurile de achiziție publică. În vederea unei mai bune înțelegeri a legii, Consiliul Concurenței a elaborat Ghidul privind respectarea regulilor de concurență în situația participării sub forma de asociere la o procedura de achiziție publică, postat pe site-ul autorității.

 

Sursa – Agerpres.ro

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER