Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Consiliul Judeţean Cluj, gazda unei delegaţii sud-coreene din regiunea Jeollanamdo – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Consiliul Judeţean Cluj a primit în zilele de 29 şi 30 mai a.c. vizita unei delegaţii oficiale a Provinciei Jeollanamdo din Coreea de Sud. Cu un caracter extrem de aplicat, vizita a avut drept principale obiective atât semnarea unui document de intenţie care să prefaţeze stabilirea unor relaţii de cooperare bilaterală aprofundată între cele două regiuni, cât şi participarea la o serie de activităţi comune dedicate energiei regenerabile şi agriculturii.

Consider colaborarea cu această regiune din Coreea de Sud ca fiind de bun augur întrucât experienţa şi bunele practici ale sud-coreenilor în numeroase domenii extrem de tehnologizate sunt incontestabile. Posibilitatea de a iniţia colaborări atât cu administraţia cât, mai ales, cu sectorul de cercetare-dezvoltare şi cu mediul antreprenorial coreean constituie o oportunitate pe care ne propunem să o valorificăm la maxim”, a declarat Marius Mînzat, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj şi moderator al întâlnirii de la sediul forului administrativ judeţean.

Condusă de viceguvernatorul regiunii şi formată din reprezentanţi ai administraţiei regionale şi ai unor institute din domeniul energiei verzi şi al cercetării agricole, delegaţia provinciei Jeollanamdo a fost primită de către vicepreşedinţii Consiliului Judeţean, domnii Marius Mînzat şi Vákár István, împreună cu o serie de reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene, membri ai mediului academic agricol şi tehnic, precum şi de conducători şi experţi ai clusterelor şi institutelor de cercetare din domeniile agro-business şi al energiei regenerabile din judeţul Cluj.

Semnarea, cu acest prilej, a unei scrisori de intenţie pentru relaţii de colaborare între cele două părţi are drept scop stabilirea unei cooperări aprofundate în plan economic, social, cultural şi educaţional, precum şi stabilirea unor parteneriate reciproc avantajoase menite să sprijine cercetarea, dezvoltarea şi progresul tehnologic în domenii specializate şi în care partea coreeană deţine o experienţă extrem de consistentă cum sunt energia regenerabilă şi agricultura.

Atât agricultura, cât şi energia verde, ca sursă de energie alternativă, reprezintă domenii de maximă actualitate şi care se află într-o continuă dezvoltare, fiind de mare interes pentru Cluj. Ceea ce ne dorim este ca, valorificând schimbul de bune practici şi cunoştinţe cu sud-coreenii, să consolidăm statutul Clujului de pol al cercetării şi inovării în sectoarele vizate”, a declarat Vákár István, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj şi preşedinte al Clusterului Agro Transilvania.

În cadrul întâlnirii de la sediul Consiliului Judeţean, reprezentanţii celor două părţi au prezentat, alternativ, profilul actual şi potenţialul economic şi de dezvoltare al celor două regiuni, o atenţie aparte fiind acordată punctelor forte şi oportunităţilor pe care le oferă fiecare dintre regiuni. În urma discuţiilor, delegaţia coreeană şi-a manifestat disponibilitate de a pleda cauza Clujului în vederea susţinerii investitorilor coreeni dornici să iniţieze noi afaceri în judeţul nostru, precum şi de a facilita intrarea pe piaţa coreeană a unor companii clujene. În acest sens, vice-guvernatorul Provinciei Jeollanamdo a adresat deja părţii clujene invitaţia de a participa, în toamna acestui an, în localitatea Naju, la Expoziţia Internaţională pentru Agricultură, un eveniment de mare anvergură în zona Asiei Orientale care reuneşte aproximativ 400 de organizaţii şi companii din 20 de ţări şi care reuneşte, anual peste 700.000 vizitatori.

În continuarea întâlnirilor de la sediul Consiliului Judeţean, delegaţia coreeană a efectuat o serie de vizite la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj, respectiv la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice şi Moleculare (INCDTIM), unde membrii delegaţiei au avut ocazia să poarte discuţii cu caracter tehnic în domeniile agricol şi al energiei regenerabile. Un aport extrem de consistent în acest sens a fost adus şi de cele două clustere clujene specializate şi la care Consiliului Judeţean deţine calitatea de membru, respectiv Clusterul Agro Transilvania şi Transylvania Energy Cluster, care şi-au prezentat experienţa şi portofoliul de proiecte.

Ştiri din zonă

AȘA DA! Șeful de post din Bonțida a refuzat MITA oferită de o femeie. Ce sumă de bani a vrut să îi dea

Publicat acum

pe

loading...

Șeful de post din Bonțida a refuzat să ia mită de la o femeie care i-a oferit 10.000 de lei pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu.

”Spune NU mitei! Asta a spus și colegul nostru, Loredan Pădureț, șeful de post de la Bonțida, în momentul în care i s-au oferit 10.000 de lei și alte foloase pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu.

Cea care i-a făcut promisiunea a fost trimisă în judecată de către procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită în formă continuată.

În fapt, inculpata, în mod repetat, în intervalul 3.10 – 10.10.2019, a promis agentului de poliție din cadrul IPJ Cluj-Secția 7 Poliție Rurală Gherla suma de 10.000 de lei și alte foloase, pentru ca acesta să nu –și îndeplinească atribuțiile de serviciu sau pentru a le întârzia cu privire la instrumentarea unui dosar penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gherla, în care efectua acte de cercetare penală, astfel încât să ajute copiii inculpatei să evite starea de arest preventiv ori cea de detenție sau chiar răspunderea penală”, anunță IPJ Cluj.

Continuă să citești

Ştiri din zonă

L-ați văzut? Sunați la 112! Bărbat din Cluj-Napoca, DISPĂRUT – FOTO

Publicat acum

pe

loading...

Un bărbat în vârstă de 47 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, a plecat în data de 2 decembrie de la locul de muncă, însă nu a mai ajuns la domiciliu.

Dacă îl vedeţi, nu ezitaţi să apelaţi gratuit 112, pentru a anunţa imediat Poliţia!

Poliţia a fost sesizată cu privire la faptul că, la data de 2 decembrie a.c., în jurul orei 20:00, Tiniș Alin-Dacian, în vârstă de 47 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, a plecat de la locul unde își desfășura activitatea profesională și nu a mai revenit la domiciliu.

SEMNALMENTE  – înălțime aproximativ 1.80 cm, circa 90 kg, ochi căprui, început de calviție frontală, tatuaje pe brațe și pe gât.

Persoanele care pot furniza orice informaţii despre bărbatul dispărut, sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112!

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Bărbatul din Țaga depistat de polițiștii gherleni la volanul unui autoturism deși nu avea permis, ARESTAT PREVENTIV!

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

Bărbatul de 33 de ani, din comuna Ţaga, reţinut sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, a fost prezentat în faţa magistraţilor Judecătoriei Gherla.

În baza probatoriului administrat, magistraţii au dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Vă reamintim, la data de 3 decembrie, în jurul orei 14.20, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla – Postul de Poliţie Comunală Ţaga au depistat un bărbat de 33 de ani din comuna Ţaga, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 109C pe raza localităţii Ţaga, deşi nu deţine permis de conducere.

Faţă de bărbat, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Penal.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare