Conectează-te cu noi

Naţional

Controale masive ale ISU după tragedia din Colectiv

Publicat acum

pe

Comemorare Dej victime Club Colectiv Bucuresti (28)

În perioada 05-08.11.2015, la nivel naţional, personalul din cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență (ISU) a organizat şi derulat o serie de acţiuni preventive la obiective cu afluenţă de persoane din categoria cluburi, baruri, discoteci, săli de cinematograf/spectacol şi mall-uri.

Pentru desfăşurarea acestor activităţi, au fost angrenaţi 682 pompieri (inspectori de prevenire şi personal din subunităţile de intervenţie), 384 reprezentanţi ai inspectoratelor de poliţie, 301 reprezentanţi ai inspectoratelor de jandarmi şi 230 reprezentanţi ai altor autorităţi cu atribuţii de control.

Astfel, în perioada menţionată s-au executat 425 controale la operatori economici din categoria cluburi, baruri, discoteci, săli de cinematograf/spectacol şi mall-uri, unde au fost constatate 1239 deficienţe, dintre care 181 au fost înlăturate pe timpul verificărilor.

În urma acţiunilor de control preventive, au fost aplicate 896 sancţiuni contravenţionale (543 avertismente şi 353 amenzi contravenţionale), în cuantum de 2.580.025 RON. Din totalul operatorilor economici supuşi acţiunilor de verificare, 413 deţin autorizaţie de securitate la incendiu, fiind îndeplinite criteriile prevăzute în cadrul legislativ aplicabil domeniului de activitate.

De asemenea, pe parcursul acţiunilor de control personalul angrenat în procesul de verificare a identificat 118 operatori economici care nu desfăşurau program cu publicul potrivit domeniului de activitate (închise de la sine). Principalele nereguli identificate în teren au constat în: lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, deficienţe privind existenţa şi funcţionalitatea mijloacelor tehnice de apărare împotriva incendiilor, organizarea activităţii de apărare împotriva incendiilor, nerespectarea reglementărilor referitoare la utilizarea focului deschis (de exemplu, lumânări) şi a efectelor speciale artistice/pirotehnice, precum şi cele referitoare la reglementarea fumatului.

Totodată, cu prilejul controalelor executate au fost depistate şi trei încălcări grave ale cerinţei de securitate la incendiu, situaţie care a generat aplicarea măsurii complementare de oprire a funcţionării ori utilizării construcţiilor la operatorii economici care desfăşoară activităţi în domeniul alimentaţiei publice şi de agrement (un restaurant şi un bar din judeţul Dâmboviţa, respectiv o sală de evenimente din municipiul Petroşani, judeţul Hunedoara).

Din raportările operative ulterioare şi pentru bazarul din municipiul Suceava a fost dispusă măsura de oprire a funcţionării. Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat 220 acţiuni de recunoaştere la categoriile de obiective cuprinse în planurile de verificare. Pe durata derulării activităţilor, personalul specializat al inspecţiilor de prevenire a desfăşurat 95 exerciţii de evacuare la care au participat peste 600 de persoane.

Asigurarea climatului de siguranţă la nivelul comunităţii şi crearea culturii de securitate rămân principalele obiective ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi unităţilor subordonate şi reprezintă elementele fundamentale ce susţin activităţile derulate în sprijinul şi pentru cetăţean.

 

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER