Conectează-te cu noi

Eveniment

Copil dispărut în apele Someșului, în apropiere de Reteag – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

image

Un copil în vârsta de 15 ani a dispărut astăzi în apele Someșului, în apropiere de o balastieră aflată între Bața și Reteag.

Un apel la 112 a anunțat astăzi, în jurul orei 16:10, că un copil în vârstă de 15 ani din localitatea Reteag este dat dispărut în apele Someșului, în apropiere de o balastieră din localitate. La fața locului au intervenit două ambulanțe SMURD, polițiștii, dar și pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Beclean cu o barcă pneumatică.

Pompierii au început să caute trupul minorului în apele Someșului, în aval de locul unde a fost văzut ultima dată, însă până în acest moment nu au reușit să-l găsească. Acțiunea acestora este destul de dificilă din cauză că apele Someșului sunt destul de repezi după ploile care au avut loc în ultima perioadă, iar apa este adâncă de câțiva metri după ce în zonă s-au făcut mai multe săpături.

Potrivit martorilor, cinci minori au vrut să traverseze Someșul înotând, aceștia afându-se la scăldat. La un moment dat însă, doi dintre tineri s-ar fi îndepărtat în aval de grupul angajat în traversarea râului, iar unul dintre ei, un minor de 15 ani care nu știa să înoate foarte bine, a fost luat de ape. Celălalt copil a reușit să ajungă la mal și s-a făcut nevăzut, speriat probabil de cele întâmplate.

Prietenii și aparținătorii copilului au ajuns și ei la malul Someșului și speră ca acesta să fie găsit în viață.

ACTUALIZARE sâmbătă, ora 18:25: Au trecut aproximativ 2 ore de la efecuarea apelului la 112, iar șansele ca băiatul să fie găsit în viață sunt minime. Pompierii încă îl caută cu barca pe Someș.

ACTUALIZARE sâmbătă, ora 20:00: ”În jurul orei 16, am fost informați prin numărul unic de urgență 112 despre faptul că în zona balastierei din Reteag, un băiat în vârstă de 15 ani a dispărut. Mai multe echipaje de intervenție au fost alocate la locul solicitării, pompierii salvatori cu ajutorul unei bărci îl caută pe râul Someș, în timp ce pompierii voluntari din Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență îl caută pe marginile apei”, a declarat plt. maj. Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

ACTUALIZARE duminică, ora 09:25: Continuă căutările băiatului dispărut în apele Someșului, în apropiere de Reteag. Au fost alocate două echipaje de pompieri salvatori cu barcă pmeumatică, pompieri voluntari și polițiști. Sunt prezente echipe mixte care participă la căutarea acestuia.

Reclamă
3 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER