Conectează-te cu noi

Politic

Cornel Itu: Una dintre cele mai importante legi din ultimii ani pentru piața imobiliară din România, adoptată

Publicat acum

pe

Deputatul dejean Cornel Itu a anunțat, printr-un comunicat de presă, că a fost adoptată ”una dintre cele mai importante legi din ultimii ani pentru piața imobiliară din România”.

”Una dintre cele mai importante legi din ultimii ani pentru piața imobiliară din România, dar și pentru cei care cumpără locuințe a fost adoptată miercuri, 10 iunie, de Camera Deputaților. Este vorba despre Proiectul pentru modificarea şi completarea Legii nr.372/2005 privind performanţa energetică a clădirilor, inițiat de deputați ai Grupului Parlamentar al PSD.

Scopul legii este promovarea măsurilor pentru creşterea performanţei energetice a clădirilor, luând în considerare condiţiile climatice exterioare şi de amplasament, cerinţele de confort interior, de nivel optim, din punctul de vedere al costurilor şi al cerinţelor de performanţă energetică, precum şi pentru ameliorarea aspectului urbanistic al localităţilor. Un aspect important al noii legi se referă la instituirea obligativității ca, începând cu 31 decembrie 2020, clădirile noi să aibă consum energetic cât mai scăzut. De asemenea, va fi obligatorie analizarea introducerii sistemelor alternative de energie din surse regenerabile, atât în cazul construcțiilor noi, cât și în cazul renovării majore a celor existente. Este o lege binevenită pentru români, întrucât aplicarea ei va duce la costuri mai mici pentru întreținere, mai ales pe perioada sezonului rece. De asemenea, noul act normativ va revigora piața construcțiilor, va crea noi locuri de muncă pentru români, acest aspect fiind deosebit de important în contextul șomajului care a crescut pe fondul crizei generate de pandemia de coronavirus. Am votat pentru adoptarea acestei legi, la fel cum am votat și voi vota în continuare pentru toate proiectele care sprijină economia românească și aduc beneficii cetățenilor acestei țări”, a transmis printr-un comunicat de presă Cornel Itu – deputat PSD Circumscripţia 13 – Cluj.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER