Conectează-te cu noi

Social-Cultură

Creștinii romano-catolici din Dej au sărbătorit Învierea Domnului – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Inviere catolici (2)

Sute de credincioși romano-catolici din Dej sărbătoresc astăzi Paștele. Cu toții au participat, în această noapte, la celebrarea solemnă a Vigiliei Pascale.

În această noapte, la biserica din centrul Dejului a avut loc celebrarea solemnă a Vigiliei Pascale, prin care se exprimă trecerea de la moarte şi păcat la viaţa nouă în Isus Cristos Înviat. După aprinderea Lumânării Pascale, credincioșii din oraș au ascultat vestirea solemnă a Învierii și s-au bucurat împreună de cea mai importantă sărbătoare de peste an, Paștele.

În jurul orei 23:30, toţi credincioşii romano-catolici, cu lumânările aprinse, au intonat solemn ”Cristos a înviat!” și au mers în procesiune în jurul Parcului Mic din centrul orașului. La final, cu toții au luat lumina sfântă acasă și au primit pască. Potrivit tradiției, pe masa de Paște a fiecărui creștin trebuie să fie cozonaci proaspeți, ouă roșii și preparate din carne de miel.

Sfânta Liturghie solemnă a Învierii Domnului va avea loc în această dimineaţă la toate bisericile catolice din România.

În țară sunt aproximativ un milion de catolici, cele mai mari comunităţi fiind în Transilvania. Creştinii romano-catolici sărbătoresc astăzi Paştele, cu cinci săptămâni înaintea ortodocşilor, acesta fiind cel mai mare interval între sărbătoarea Învierii Domnului la cele două Biserici.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER