Conectează-te cu noi

Politic

Cristian Diaconescu fără sprijin politic la Cluj

Publicat acum

pe

După ce a fost schimbat în februarie 2022 de la conducerea Partidului Mișcarea Populară din funcția de președinte, Cristian Diaconescu și-a pierdut și calitatea de simplu membru o lună mai târziu, ca urmare a ieșirilor publice împotriva noii conduceri și prejudicierii imaginii PMP în spațiul public. 

Cu toate acestea, fostul președinte al Partidului Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu, a pus la cale joi seara o ședință la Cluj, pentru a se întâlni cu mai multe persoane, care susțin că sunt reprezentanți ai partidului în județul Cluj. Întâlnirea a fost organizată de fostul candidat și coordonator al campaniei PMP din municipiul Cluj-Napoca, la alegerile locale din septembrie 2020, Andrei Maxim și care a obținut un rușinos scor de 1%.  

La întâlnirea de la Cluj, denumită  impropriu Consiliul Executiv Județean, nu a fost prezent nici măcar un consilier al Partidului Mișcarea Populară Cluj și nici un primar, deși partidul are 73 de aleși locali în întreg județul Cluj și peste 3000 de membrii. Mai mult de atât, din cele 19 persoane prezentate ca făcând parte din așa-numita „echipă” a lui Diaconescu de la Cluj, peste jumătate au fost aduse din județele învecinate, fiind prezenți și foști membri de partid pentru a îngroșa numărul celor prezenți.

După ce a fost exclus în luna martie din Partidul Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu a fost refuzat și de conducerea Partidului Popular European cu doar o săptămână în urmă, când la congresul Partidului Popular European nu a fost invitat, liderii celui mai mare partid european hotărând că Eugen Tomac este președintele legal al PMP și că acesta trebuie să fie reprezentantul Partidului Mișcarea Populară la congresul de la Rotterdam. 

La începutul lunii martie 2022, în urma Congresului Extraordinar al PMP, noua conducere a partidului a trimis documentele către Autoritatea Electorală Permanentă pentru înscrierea în registrul fiscal al partidelor. AEP a confirmat cererea PMP, în baza unei adrese din 16 martie 2022. Astfel, Cristian Diaconescu nu mai este lider al PMP, lucru pe care acesta nu îl recunoaște fără nici un temei juridic. 

Mai mult de atât, Cristian Diaconescu a pierdut până acum trei acțiuni în instanță pe care le-a deschis împotriva noii conducerii a PMP, iar din una s-a retras de bună voie pentru a nu suporta cheltuieli de judecată.

sursă: comunicat de presă PMP

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER