Conectează-te cu noi

Ştiri din zonă

Criză de ser antiviperin în spitalele din România! Cum se prezintă județul Cluj

Publicat acum

pe

FOTO – Arhivă
loading...

În spitalele din România nu există fiole de ser antiviperin care să fie în termenul de valabilitate. Ultimul lot livrat unităţilor medicale a expirat în 31 mai, iar de atunci, deşi au fost trimise comenzi, acestea nu au fost onorate, transmite Mediafax.

Directorul general Unifarm, Adrian Ionel, a precizat pentru MEDIAFAX că au fost comandate 300 de doze de ser antiviperin, iar unul este disponibil pentru situaţiile de urgenţă, ajungând deja în ţară. “Suntem în afara oricărui pericol, orice om poate fi tratat”, spune Ionel.

Adrian Ionel a declarat, sâmbătă, pentru sursa citată, că un set de ser antiviperin este disponibil în acest moment pentru situaţiile de urgenţă, urmând ca alte 300 de doze comandate să ajungă în ţară în perioada imediat următoare.

“Am comandat producătorului Sanofi 300 de doze, am primit pentru situaţiile de urgentă un set în acest moment, deci toată lumea este în afara oricărui pericol”, spune directorul general Unifarm.

Potrivit aceleiaşi surse, din setul existent, alocat situaţiilor urgente, poate fi trimis oricând ser spre spitalele din ţară în cazul în care acestea au nevoie.

„O altă tranşă urmează să sosească săptămâna viitoare. În acest moment, noi putem trimite pe aviz în orice spital din ţară acest produs, în orice caz, urgent şi ajunge în maximum patru ore”, a spus Adrian Ionel.

Directorul general Unifarm a concluzionat spunând că au existat două situaţii critice care au fost soluţionate, fiind trimise în unităţile medicale în cauză doze de ser antiviperin din rezerva ajunsă pentru situaţiile de urgenţă.

„Unele dintre spitale au început deja sa comande, am avut deja şi doua situaţii critice pentru care deja am trimis acest ser. Costul este într-adevăr… unii manageri se plâng de cost, îmi pare rău nu am ce să le fac, acesta e singurul producător european care mai are acest tip de ser antiviperin pentu viperele din ţara noastră, e un ser specific”, a explicat Adrian Ionel.

Niciun spital din România nu are doze de ser antiviperin valabile

De aproape o lună, aproape niciun spital din România nu are doze de ser antiviperin valabile. Ultimul lot care a fost distribuit către unităţile medicale a expirat în 31 mai, iar de atunci, deşi s-a făcut un necesar prin Direcţiile de Sănătate Publică şi au fost plasate comenzi către Unifarm, compania încă nu le-a livrat, deşi ar avea doze pe stoc, însă se aşteaptă autorizaţia de la Agenţia Naţională a Medicamentului.

Reprezentanţii Spitalului Judeţean Cluj susţin că „nu toate muşcăturile de şarpe necesită administrarea serului antiviperin, ci doar formele severe”.

„Lotul existent la nivel naţional a expirat la 31.05.2019. Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul spitalului a sesizat DSP Cluj şi MS în luna mai şi a pus în aplicare instrucţiunile de lucru. În UPU Cluj există instrucţiune de lucru cu tratament complementar pentru terapia de urgenţă a muşcăturii de şarpe”, se arată într-un comunicat remis de către reprezentanţii Spitalului Judeţean Cluj corespondentului Mediafax.

Ştiri din zonă

FOTO – Cluj | Un pacient a plecat din spital, fără acordul personalului medical. Polițiștii îl caută (ACTUALIZARE)

Publicat acum

pe

loading...

Un pacient internat pentru investigarea unor afecțiuni pulmonare, testat pentru COVID-19, dar neconfirmat până la ora publicării acestei știri, a plecat din spital, iar acum este căutat de polițiști.

”Astăzi, în jurul orei 14.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați despre faptul că, un bărbat de 37 de ani, din judetul Buzău a părăsit unitatea medicală din municipiului Cluj-Napoca unde se afla internat, fără încuviințarea personalului medical.

Bărbatul a fost internat în cursul zilei de ieri, 31 martie, pentru investigarea unor afecțiuni pulmonare. Potrivit medicilor, bărbatul nu este confirmat ca fiind infectat cu virusul COVID-19, dar i-au fost prelevate probe spre a fi analizate.

Polițiștii desfășoară activități în vederea depistării bărbatului”, transmite IPJ Cluj.

ACTUALIZARE1 : Oamenii legii au anunțat că rezultatul testării pentru COVID-19 este negativ.

ACTUALIZARE 2: ANDRONE NICOLAE MARIAN, în vârstă de 37 de ani, din județul Buzău, este căutat de polițiști.

SEMNALMENTE  – înălțime aproximativă 1.75-1.80  m, părul brunet, scurt, ochii căprui, tenul măsliniu.

Nu se cunoaște vestimentația pe care o purta la momentul plecării.

Persoanele care pot furniza orice informaţii despre bărbat, sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112!

Continuă să citești

Ştiri din zonă

O nouă acțiune a forțelor de ordine | Sunt peste 500 de persoane în carantină, în județul Cluj

Publicat acum

pe

loading...

Ieri, 716 de poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari au acționat integrat pe raza județului Cluj, pentru impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgenţă.

Au fost efectuate acțiuni în trafic, controale la locațiile de carantinare/izolare, verificări în scopul respectării interdicțiilor impuse pe timpul stării de urgență de către societățile comerciale/persoanele fizice autorizate, precum și acțiuni de menținere a ordinii publice.

A fost verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 1145 de persoane din județul Cluj, iar 94 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate au fost controlate.

În ultimele 24 de ore au fost constatate 186 de contravenții, valoarea sancțiunilor fiind de 164.300 de lei. Majoritatea sancţiunilor au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind restricționarea circulației, conform ordonanțelor militare în vigoare.

În domeniul situațiilor de urgență au fost implicate 34 de cadre ale ISU Cluj în acțiunile de împiedicare a răspândirii noului tip de coronavirus, precum și în activități specifice Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Tot în ultimele 24 de ore, a fost asigurat transportul pentru 23 de clujeni, în condiții de izolare biologică, cu mijloace de transport SMURD, spre locurile de carantină sau către unitățile spitalicești.

La această dată avem 534 persoane în carantină și 4.276 persoane în autoizolare la domiciliu. Începând cu data de 02.04.2020, capacitatea de testare a aparatelor operaționale va fi de aproximativ 700 probe/zi.

De asemenea, au fost oferite informații medicale prin intermediul a 600 de apeluri venite din partea clujenilor, care le-au solicitat prin linia telefonică dedicată COVID-19 (0364 430 030).

Reamintim tuturor cetățenilor că nerespectarea legislației în vigoare atrage sancțiuni al căror cuantum crește substantial începând cu data de 03.04.2020, conform Ordonanței de Urgență nr. 34 din 26.03.2020 și, foarte important, necunoașterea legii nu poate fi invocată ca scuză. Tocmai de aceea, recomandăm tuturor să se informeze și să se informeze doar din surse oficiale.

Vă rugăm să rămâneți în casă, pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi!

Continuă să citești

Ştiri din zonă

Cluj | Încă cinci persoane au fost declarate VINDECATE de COVID-19

Publicat acum

pe

loading...

Încă cinci persoane infectate cu COVID-19 au fost declarate vindecate, la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj.

Este vorba despre cinci persoane cu vârstele cuprinse între 28 și 77 de ani – trei din județul Covasna, una din Satu Mare și una din Cluj. Acestea au fost declarate vindecate, fiind ulterior externate.

Până acum, la Cluj au fost declarate vindecate nouă persoane.

Continuă să citești

RECLAMĂ

loading...

TU AI DAT LIKE?

PUBLICITATE

PUBLICITATE

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER

Cele mai populare