Conectează-te cu noi

Sport

CRONICĂ. FC Unirea Dej a ÎNVINS liderul Luceafărul Oradea. EUROGOL Blaj, Onicaș a dat lovitura pe final – FOTO/VIDEO

Publicat acum

pe

Echipa de fotbal Unirea Dej a învins cu 2-1, pe teren propriu, liderul seriei a V-a, Luceafărul Oradea, la capătul unui joc în care dejenii au revenit de la 0-1 și au dat lovitura pe final, printr-un eurogol ”semnat” de Florin Blaj și o reușită aparținând căpitanului echipei, Mihai Onicaș.

Partida din această după-amiază, care a debutat la ora 15, pe Stadionul Municipal Dej, a contat pentru a VIII-a etapă a seriei a V-a din Liga a III-a. Înaintea acestei confruntări, FC Unirea Dej ocupa locul 13 în clasament, cu 7 puncte acumulate, în vreme ce gazdele se situau pe prima poziție, având 18 puncte strânse până acum.

Oaspeții – prin Mitrică – au avut primul șut pe spațiul porții, în minutul 2, fără probleme pentru Farcaș. În minutul 8, Onicaș nu a profitat de o gafă în lanț făcută de apărarea Luceafărului și a pierdut balonul în marginea careului mare. Cea mai mare ocazie de gol a Unirii Dej i-a aparținut lui Andrei Pop. Șeptarul a scăpat singur în interiorul careului mare, dar nu a lovit ”din prima” și a fost blocat de un apărător advers.

De cealaltă parte, oaspeții au replicat prin Gunie, numai că șutul său în forță a ratat ținta. Apoi, Manole a tras de la 17 metri, puțin pe lângă poarta apărată de goalkeeper-ul dejean. Spre finalul primei reprize, Bogdan Pop a executat un corner de pe dreapta, dar Zaharia nu și-a calibrat lovitura de cap, din 5 metri. La faza imediat următoare, Lemnaru a bătut bine o lovitură liberă și Filip a respins peste poartă.

Orădenii au început mai bine repriza secundă și în minutul 47 Patrick Peter putea deschide scorul cu un șut plasat, însă balonul a trecut milimetric pe lângă poarta Unirii. În minutul 59, la un corner bătut de Bogdan Pop, Lemnaru – cu umărul – a fost la un pas să înscrie. Au urmat șuturile expediate de Gunie și Blaj, ambele fără succes pe tabela de marcaj.

În minutul 67, Gunie a șutat în forță de la distanță, Farcaș a încercat să prindă balonul, dar a respins aiurea în față și Maxin a trimis în plasă pentru 1-0. În ciuda golului primit, elevii antrenați de Gică Barbu nu s-au descurajat și, grație eforturilor lor, au dat lovitura în ultimele minute ale jocului de pe ”Muncipal”. Florin Blaj (’88) a transformat impecabil o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri, pentru ca mai apoi, Onicaș (’90) să dea lovitura de grație, după o pasă venită din bandă de la Papp.

S-a încheiat 2-1 pentru FC Unirea Dej care obține trei puncte extrem de importante pe teren propriu, administrând liderului Luceafărul Oradea o înfrângere dureroasă și probabil neprevăzută.

FC Unirea Dej: 12. Farcaș, 5. Kereki, 17. Zaharia, 9. Lemnaru, 8. Papp Al., 16. Peter A., 19. Onicaș, 6. Cătinean, 18. Pop B., 10. Blaj Fl., 7. Pop A. Rezerve: 1. Pop C., 13. Sabo, 15. Blaj Al., 4. Chifu, 3. Benko, 20. Sătmar, 11. Farcaș Ad. Antrenor: Gică Barbu.

Luceafărul Oradea: 12. Filip, 18. Gunie, 21. Pop D., 5. Core, 20. Ros, 8. Pașca, 11. Manole, 7. Peter P., 16. Maxin, 10. Mitrică, 9. Paraschiv. Rezerve: 1. Răleanu, 2. Gheban, 6. Maxim, 23. Papp N., 19. Lasconi, 15. Mintas. Antrenor: Dragoș Militaru.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER