Conectează-te cu noi

Sport

CRONICĂ. FC Unirea Dej ”a virusat” Sănătatea Cluj, 3-1. NOTELE Dej24.ro – FOTO

Publicat acum

pe

În Vinerea Mare, echipa de fotbal Unirea Dej a învins cu 3-1 Sănătatea Cluj, în a 25-a etapă a seriei a V-a din Liga a III-a. Oaspeții au marcat primii, dar dejenii au întors scorul și au obținut toate cele trei puncte.

Partida dintre Unirea Dej și Sănătatea Cluj s-a disputat în această după-amiază, cu începere de la ora 17, pe Stadionul Municipal. Înaintea acestei confruntări, gazdele se clasau pe locul 12 în seria a V-a, cu 26 de puncte acumulate, în vreme ce oaspeții ocupau poziția a șasea a ierarhiei, cu 40 de puncte strânse până acum.

La meciul de azi, antrenorul Gică Barbu nu s-a putut baza pe trei jucători extrem de importanți: fundașul stânga Dan Plaian (care a văzut cartonașul roșu cu Avântul Reghin; suspendat), Rareș Pintea – unul dintre ”stâlpii” apărării dejene (accidentat) și pe Cătinean – considerat de mulți ”motorul” de la mijlocul terenului (cumul de cartonașe galbene). În aceste condiții, în jocul de azi, Hîmpea a evoluat fundaș stânga, Sabo a fost din nou titular în centrul apărării (la fel ca la Reghin) și Budean alături de Bogdan Pop s-au ”ocupat” de mijlocul terenului.

Oaspeții au început mai bine confruntarea de pe Municipal și au reușit să deschidă scorul în minutul 10. La o centrare venită de pe partea dreaptă – respinsă în prima fază de un apărător unirist, Brie a ieșit aiurea, balonul a ajuns la Tilincă și fostul CFR-ist nu a iertat din 6 metri. Dejenii puteau egala în minutul 38, însă Hetea nu a putut fructifica pasa foarte bună oferită de Budean. În minutul 41, Blaj a bătut un corner de pe stânga, Andrei Pop a pus capul, dar portarul Papp a reușit să respingă.

Uniriștii au egalat în minutul 42. Aflat pe linia de 16 metri, Andrei Pop și-a preluat mingea cu stângul și cu același picior a trimis direct în vinclu – un eurogol aplaudat la scenă deschisă de spectatorii aflați în tribune. Până la pauză putea fi 2-0, numai că Blaj – din lovitură liberă – a trimis pe centrul porții oaspeților.

După reluare, ”virușii verzi” au replicat prin Pașca, cu un șut din interiorul careului. La scurt timp, Budean a centrat de pe partea dreaptă și Onicaș, cu capul, a făcut 2-1. Dejenii au turat motoarele și în minutul 67 au ratat o ocazie monumentală. Pop a pătruns în careul advers, a pasat excelent pentru Hetea, dar optarul – aflat singur cu poarta goală – a pus greșit latul și a ratat execuția.

Trei minute mai târziu, același Hetea a încercat un lob peste goalkeeper-ul Sănătății, de la 16 metri, însă a fost faultat și accidentat (a părăsit terenul pe targă). Puștiul Bogdan Pop a transformat impecabil lovitura liberă – cu stângul, în vinclu – și tabela de marcaj s-a modificat din nou. ”Virușii verzi” puteau reduce din diferență pe final, numai că Roman a lovit greșit balonul, din 3 metri.

S-a încheiat 3-1 pentru FC Unirea Dej și elevii lui Gică Barbu obțin toate cele trei puncte puse în joc.

NOTELE Dej24.ro (1-4 – foarte slab/ dezamăgitor, 5-7 – satisfăcător/ și-a făcut treaba, 8-10 – contribuție decisivă/ excelent).

FC Unirea Dej: 1. Brie – 6, 7. Hîmpea – 7, 6. Kovacs – 7, 20. Sabo – 7, 15. Pîrv – 7, 10. Fl. Blaj – 7, 19. Onicaș – 8, 18. Pop B. – 8, 13. Budean – 7, 8. Hetea – 7, 9. Pop A. – 8.Antrenor: Gheorghe Barbu – 9.

Sănătatea Cluj: 33. Papp, 6. Rada, 26. Porumb, 20. Paul Cr., 11. Țârlea, 24. Matei, 8. Pașca, 13. Creț, 19. Tilincă, 9. Ceaca, 21. Roman. Antrenori: Csaba Kis, Dan Matei.

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER