Conectează-te cu noi

Sport

Crosul militar ”Iosif Crișan” a avut loc la Dej. Cine au fost câștigătorii? – FOTO

Publicat acum

pe

cros iosif crisan militari (3)

Garnizoana Dej a găzduit, timp de două zile, loturile sportive reprezentative ale unităților și marilor unități din compunerea Diviziei 4 Infanterie „Gemina” care s-au întâlnit, în cadru competițional, la crosul militar intitulat pentru prima dată, „Iosif Crișan”.

Activitatea sportivă a fost condusă de locotenent-colonelul Ovidiu Tămaș, ofițer cu pregătirea fizică a comandamentului diviziei.

În clasamentul general, lotul sportiv al Brigăzii 81 Mecanizată „Gl. Grigore Bălan” a ocupat prima poziție, cel al Regimentului 69 Artilerie Mixtă „Silvania” s-a clasat pe locul secund, iar cel al Batalionului 317 Cercetare„Vlădeasa” s-a așezat pe treapta a treia a podiumului.

Rezultatele întrecerii sportive au fost următoarele:

Individual feminin:
– locul I – căpitan Mihaela Botezan, B.317 Cc.;
– locul II – sublocotenent Alina Ciupav, Bg.18 I.;
– locul III – caporal Maria Andronese, Bg.61 VM.

Individual masculin:
– locul I – soldat Bogdan Motogna, Bg.81 Mc;
– locul II – fruntaș Andrei Crainic, Rg.69 Art.MX.;
– locul III – fruntaș Claudiu Gorga, Bg.81 Mc.

Echipe feminin:
– locul I – Bg.18 I.;
– locul II – Bg.61 VM;
– locul III – B.317 Cc..

Echipe masculin:
– locul I – Bg.81 Mc.;
– locul II – Rg.69 Art.Mx.;
– locul III – B.317 Cc.

La festivitatea de premiere, condusă de generalul de brigadă Adrian Ciolponea, locțiitorul comandantului Diviziei 4 Infanterie „Gemina” (un promotor fervent al sportului, alergător de onoare în compeția de cros) s-au alăturat, ca invitaţi, generalul locotenent (r.) Alexandru Rus (fost șef al Operațiilor din Statul Major General, el însuși un fost mare sportiv), comandanţii unităţilor din garnizoana Dej şi fiul regretatului sportiv Iosif Crişan, cel care, începând cu această ediție, va da denumirea onorifică a acestei întreceri militare.

La finalul competiției, generalul de brigadă Adrian Ciolponea a mulţumit tuturor concurenţilor pentru implicare în activitatea sportivă şi a subliniat necesitatea continuării pregătirii fizice în toate unităţile diviziei, sportul rămânând, pentru militari, una dintre componentele de bază ale formării deprinderilor de luptători.

Iosif Crișan a fost multiplu campion național la atletism. După retragerea din activitatea competițională, Iosif Crișan a activat ca ofițer într-o unitate militară din Florești, Cluj, trecând în rezervă cu gradul de maior. Pe timpul serviciului militar, fostul mare campion a insuflat camarazilor săi dragostea pentru sport, în general, și pentru atletism, în mod special.

Sursă: Divizia 4 Gemina

Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RECLAMĂ

RECLAMĂ

PUBLICITATE

TU AI DAT LIKE?

ABONEAZĂ-TE PENTRU ȘTIRI VIDEO

PUBLICITATE

CAUTĂ CE TE INTERESEAZĂ

Web Doar pe Dej24.ro

DONEAZĂ

Dacă doriți să sprijiniți financiar Dej24.ro, CLICK pe butonul de mai jos pentru a dona orice sumă de bani.

PARTENER